Ľubomír Hudačko Kultúra

UNIPO fest 2013: Návštevníkov prilákali Chiki-liki tu-a či Billy Barman

Prvý ročník UNIPO festu v areáli Prešovskej univerzity sprevádzala výborná nálada. Na svoje si prišli najmä jej študenti. Harmonogram podujatia vyplnili hudobné skupiny nielen z Prešova.

Ilustračný obrázok k článku UNIPO fest 2013: Návštevníkov prilákali Chiki-liki tu-a či Billy Barman
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Športové turnaje doplnil hudobný festival

V rámci UNIPO day sa od skorého rána v priestoroch školy uskutočňoval volejbalový a futbalový turnaj. Priestor dostali aj ART vystúpenia študentov. Hudobný podujatie UNIPO fest bolo na programe od 14. hodiny. Prezentovať sa mohli aj mladíci z formácie Sám sebou, ktorí uviedli rezký pop-punk. Ponúknuté piesne mali príjemné melodické linky a opäť sa tak potvrdilo, že dodať priestor novším kapelám nie je na škodu.

Najväčšie ovácie zožali prešovskí rodáci

Po mladíkoch prišli na rad osvedčené hity skupiny AC/DC. Na pódiu sa však, pochopiteľne, objavili ich revival. Aj keď väčšina z prítomných najväčšiu slávu známej kapely nemohla zažiť, piesne spievali spolu s hudobníkmi unisono. Podľa ovácií publika bol vrchol večera už o šiestej hodine. Vtedy sa na pódiu objavila formácia Chiki liki tu-a. Svojský štýl chalani z Prešova obohatili aj vtipným slovníkom medzi pesničkami, čo prispelo k už aj tak skvelej atmosfére. Hity ako „Kristína“ či „Metalisti“ poznali takmer všetci: „Na ich hudbe som vyrastala, patria medzi moje najobľúbenejšie skupiny. Poznám texty všetkých piesní, sú perfektní!,“ zhodnotila dlhoročná fanúšička Laura. Prúd nadšenia vyvolala aj notoricky známa „Laska moja de si“ a hlavne „Monte Carlo v šušťakoch“.

Keď sa Jozef Vrábel zo skupiny Billy Barman priznal, že je rodák z Prešova, o sympatie obecenstva núdzu nemal. Kapela pôsobiaca na scéne už štyri roky chŕlila energické pesničky od začiatku. Najmä hitovka „Cigánska“ mala potrebné parametre na to, aby sa dav ľudí odviazal. Zábavychtiví študenti sa mali možnosť vyblázniť ešte aj počas vystúpení Kmeťobandu a Heleňiných očí. UNIPO fest tak zopakoval úroveň, ak nie predčil, vlaňajšieho nultého ročníka.

Foto: Ľubomír Hudačko, Marek Eštočin

UNIPO fest 2013
17
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM