Webnoviny - Rôzne

Ukrajinci môžu voliť hlavu štátu aj v Prešove

Občania Ukrajiny budú môcť v nedeľu 17. januára voliť svojho prezidenta aj v Prešove. Zahraničný volebný obvod No 91 bude zriadený v sídle Generálneho konzulátu Ukrajiny v Prešove na Plzenskej ulici, v ktorom sa voľby budú konať v čase od 8:00 do 20:

PREŠOV 15. januára (WEBNOVINY) – Na volebnom akte sa môžu zúčastniť občania Ukrajiny nachádzajúci sa na území Prešovského, Košického a Banskobystrického samosprávneho kraja. Ako uviedla pre agentúru SITA sekretárka volebnej komisie Nadia Hanudeľová z generálneho konzulátu, vo volebných zoznamoch je zapísaných 1 806 oprávnených voličov, ktorí sú v trvalej a prechodnej konzulárnej evidencii. Hlavu štátu voliči môžu vyberať spomedzi 18 prezidentských kandidátov. Pokiaľ nebude prezident Ukrajiny zvolený v prvom kole, do druhého kola volieb postupujú dvaja kandidáti s najvyšším počtom získaných hlasov.

Ukrajinského prezidenta na Slovensku môžu Ukrajinci voliť aj v Bratislave na Veľvyslanectve Ukrajiny v SR na Radvanskej ulici, kde je zahraničný volebný obvod No 90. Ukrajinský prezident sa volí na päť rokov. Posledné ukrajinské voľby prezidenta boli koncom roka 2004.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM