Ľubomír Hudačko Samospráva

Uhádnite: Ktorý uchádzač o post primátora Prešova je kráľ sociálnej siete?

Štyria kandidáti na primátora metropole Šariša, štyri profily sa nám podarilo objaviť. Kto z nich je in a má najviac fanúšikov na facebooku? Je dokonca niekto, kto si ešte profil nezaložil? Odpovede sme zhrnuli v prehľade kandidátov.

Ilustračný obrázok k článku Uhádnite: Ktorý uchádzač o post primátora Prešova je kráľ sociálnej siete?
Zdroj: TASR

Sociálne siete sú stále novodobý fenomén, ktorý zasiahol už kadekoho. Kým ešte pred pár rokmi o nich počul len málokto, dnes už naopak stretnete len málokoho, kto nemá konto na takom Facebooku.

Prvý je Matejka

Práve ten zasiahol aj oblasť politiky a stal sa obľúbeným nástrojom komunikácie s voličmi. Pozreli sme sa, ako veľmi sa snažia, alebo aj nesnažia, komunikovať s verejnosťou prostredníctvom sociálnych sietí prešovskí kandidáti na post hlavy mesta.

Na prvom mieste z oficiálnych kandidátov tróni Martin Matejka, ktorého založená stránka na Facebooku Po novom má zatiaľ 1 492 lajkov. Je vidieť, že to na nej žije, pretože tam priebežne pribúdajú nové príspevky. Môžeme preto povedať, že je to aktívny kandidát, čo sa týka propagácie na tejto obľúbenej sociálnej sieti. Na svojom osobnom profile, počet priateľov nezverejnil.

Najmenej má Ďurišin

Aktívne sa do problematiky mesta zapája aj najmladší kandidát v histórii Slovenska na post primátora Filip Antošovský. Okrem toho, že na svojom osobnom profile má 1 014 priateľov, podieľa sa aj na komunikovaní s občanmi cez stránku Prešov Prešovčanom. Tá má momentálne 980 fanúšikov a patrí mu tak druhé miesto.

Na sociálnej sieti pôsobí aj Andrea Turčanová, ktorá má na Facebooku svoj osobný profil so 411 priateľmi a takisto aj fanúšikovská stránku. Tá ma momentálne 683 fanúšikov a tak obsadila tretiu priečku v rebríčku kandidátov na primátora. O post primátora Prešova sa bude uchádzať aj Martin Ďurišin, ktorého nedávno postavila strana Sieť. Ani nie týždeň od založenia stránky s jeho menom a podobizňou má zatiaľ 258 fanúšikov. Počet priateľov na osobnom profile sociálnej siete nezverejnil.

Jednoznačne najviac fanúšikov však má na sociálnych sieťach súčasný primátor Prešova Pavel Hagyari. Na Facebooku má založený svoj profil s maximálnym počtom 5 000 priateľov a okrem toho ho sleduje ešte viac ako 5 000 ďalších používateľov. Patrí mu tak v tomto kritériu jasné prvenstvo.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM