Michala Halásová Rôzne

Uff... trópy nepoľavia: Až do víkendu nás potrápia až 34-stupňové horúčavy!

Veľké horúčavy nepoľavujú. Na dnes ale aj na zajtra je vyhlásený v Prešovskom okrese prvý stupeň výstrahy pred vysokými teplotami. Teploty sa majú miestami pohybovať v rozmedzí od 33 do 34 stupňov Celzia.

Ilustračný obrázok k článku Uff... trópy nepoľavia: Až do víkendu nás potrápia až 34-stupňové horúčavy!
Zdroj: TASR

Posledné dni nás poriadne potrápili silné horúčavy. Podobné teploty môžeme očakávať aj v ďalších dňoch. Ortuť v teplomeroch sa miestami má vyšplhať na 33 až 34 stupňov Celzia. Meteorológovia preto pre náš okres vydali výstrahu prvého stupňa.

Vysoké teploty predstavujú aj zvýšené nebezpečenstvo pre zdravie. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ varujú pracovníci SHMÚ. Nezabúdajte preto dodržiavať pitný režim a vyvarujte sa dlhodobo priamemu slnku.

Horúčavy nás dnes aj zajtra v Prešovskom okrese potrápia od 11:00 do 19:00 večer. Takéto páľavy nie sú bežné. Informuje o tom aj SHMÚ v svojej meteorologickej výstrahe: “Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká. „

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM