Ľubomír Hudačko Správy

Učiteľky z Prešova si pochvaľujú audienciu u prezidentky: Dojmy boli FANTASTICKÉ, FOTO

Návšteva u pani prezidentky Zuzany Čaputovej bola pre finalistov Učiteľa Slovenska povzbudzujúca a motivujúca.

Ilustračný obrázok k článku Učiteľky z Prešova si pochvaľujú audienciu u prezidentky: Dojmy boli FANTASTICKÉ, FOTO
7
Galéria
Zdroj: archív Ľubice Demčákovej

Prešovčanky Ľubica Demčáková z Evanjelickej spojenej školy a Iveta Štefančínová z Gymnázia Jána Adama Raymana, prijali pozvanie do prezidentského paláca.

Ako účastníčky dvoch ročníkov ocenenia Učiteľ Slovenska, sa zúčastnili audiencie finalistov Učiteľ Slovenska, súťaže Zlatý Amos a účastníkov programu Komenského inštitútu.

„Vo svojom živote potrebujeme vieru a nádej, že sú okolo nás ľudia, ktorí sú pre nás inšpiráciou a nádejou pre lepšiu budúcnosť. Návšteva u pani prezidentky Zuzany Čaputovej bola veľmi povzbudzujúca a motivujúca. Pani prezidentka im aj touto formou poďakovala za ich prácu a prínos pre našu spoločnosť,“ vysvetľuje pre Dnes24.sk učiteľka Ľubica Demčáková.

O čo sa zaujímala

Pani prezidentka v prejave vyzdvihla učiteľské povolanie a ocenila inovácie, hodnoty a angažovanosť, ktorú výnimoční učitelia prinášajú do slovenských škôl, medzi žiakov a školskú komunitu.

„Počas audiencie sa pani prezidentka zaujímala o učiteľské povolanie, o inovácie v školstve, ktoré učitelia svojou každodennou prácou do tried prinášajú,“ hodnotí ďalej stretnutie s hlavou štátu Demčáková.

Fantastické dojmy

Zo strany učiteľov zaznelo poďakovanie za prijatie, za podporu zo strany štátu aj vytváraním regionálnych centier podpory učiteľov.

„Naše dojmy boli fantastické. Celá audiencia bola povznášajúca. Pani prezidentka s vysokou eleganciou prechádzala k jednotlivým otázkam k oceneným učiteľom. Učitelia darovali pani prezidentke drobné dary,“ dodala na záver Demčáková.

Objektívom: Audiencia Prešovčaniek u prezidentky Čaputovej
7
Galéria
Zdroj: archív Ľubice Demčákovej
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM