Ľubomír Hudačko Komunálne voľby

Uchádzači o poslanecký post v Prešove a ich povolania: Najviac je referentov a učiteľov

156 ľudí v Prešove spája jedno, chcú sa stať mestskými poslancami. Na túto funkciu kandidujú ľudia s rôznymi povolaniami.

Ilustračný obrázok k článku Uchádzači o poslanecký post v Prešove a ich povolania: Najviac je referentov a učiteľov
Zdroj: TASR

Zaregistrovaní kandidáti na funkciu poslanca Mestského zastupiteľstva v Prešove sú už známi. Je ich presne 156. Uchádzajú sa pritom dokopy o 31 miest v prešovskom zastupiteľstve. Najviac spomedzi zaregistrovaných uchádzačov na funkciu prešovského poslanca je referentov a taktiež aj učiteľov. Takých kandidátov je celkovo v obidvoch prípadoch zhodne po osem, z toho medzi učiteľov sme však zarátali aj dvoch riaditeľov stredných škôl.

Druhé miesto čo sa povolaní týka obsadili podnikatelia, ktorých nájdete v zozname zaregistrovaných kandidátov na poslanca prešovského zastupiteľstva dokopy sedem. Potom nasleduje šesť technikov na rôznych pozíciách. Medzi kandidátmi sú však napríklad aj právnici, zdravotné sestry či ekonómovia.

Zastúpenie na zozname zaregistrovaných kandidátov na funkciu mestského poslanca v Prešove majú aj rôzne iné zaujímavé povolania. O priazeň voličov sa uchádzajú napríklad aj krajinný architekt, majster odpadového hospodárstva, vládna audítorka, kurátor, systémový administrátor, futbalový rozhodca, veterinárny lekár, ekológ či manažér v letectve.

Ucelený zoznam zaregistrovaných kandidátov na poslancov Mestského zastupiteľstva v Prešove si môžete pozrieť TU.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM