Ľubomír Hudačko Správy

Túto skutočnosť si zrejme nemáte šancu ani len tipnúť: Aha, aký vek majú ľudia v Prešove najčastejšie!

Štatistiky hovoria jasnou rečou. V Prešove každý rok ľudí ubúda, hoci detí sa vlani narodilo viac. Viete však napríklad, aký vek majú ľudia v našom meste najčastejšie? To si zrejme nemáte šancu ani len tipnúť...

Ilustračný obrázok k článku Túto skutočnosť si zrejme nemáte šancu ani len tipnúť: Aha, aký vek majú ľudia v Prešove najčastejšie!
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa informácií z elektronickej verejnej správy mesta Prešov, ku koncu roku 2015 žilo v Prešove 87 288 obyvateľov, čo je o oproti roku 2014 pokles o 275 obyvateľov.

My sme boli zedaví na to, ktorý vek majú ľudia v Prešove najčastejšie. Vedzte preto, že ak máte práve 31 rokov, patríte k skupine ľudí, ktorých je v meste najviac. Až 1 548 ľudí žijúcich v Prešove má práve tento vek. Z toho je 814 mužov v tomto veku a 734 žien.

Druhým najčastejším vekom u obyvateľov Prešova sú ľudia presne s tromi krížikmi na chrbte a na treťom mieste sú 29-roční. Z pohľadu vekovej štruktúry sa najviac Prešovčanov nachádza v produktívnom veku od 18 rokov do dôchodkového veku, ktorých je viac ako 58 000. A ak ste zedaví na počet obyvateľov v meste v roku 2016, tak ten sa začal meniť hneď v priebehu prvého mesiaca. Už teraz môžeme povedať, že klesá smerom dole. K 14. januáru 2016 sa počet obyvateľov mesta znížil na 87 283.

Niektorí obyvatelia Prešova majú aj zaujímavé krstné mená, veď medzi ženami sa napríklad objavuje Jadviga, či Roxanna Apia. Muži však takisto vôbec nezaostávajú a k 31. decembru 2015 mesto Prešov eviduje aj mená ako napríklad Mickey či Ronaldo.

Môže vás zaujímať:

Koľko má vlastne Prešov obyvateľov? Nové zistenia týkajúce sa nášho mesta

Kuriozita v Prešove, o ktorej vie zrejme málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na tejto ulici :)

Zistili sme 30 najčastejších krstných mien v Prešove: Nájdete medzi nimi aj to svoje?

foto: ilustračné/Marek Eštočin

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM