Ľubomír Hudačko Správy

Tri škôlky v Prešove čoskoro dokončia: Poslanci riešili aj otázku stavby cintorína

Mestské zastupiteľstvo v Prešove schvaľovalo informatívnu správu o stave realizácie schválených investičných akcií v meste. Poslancov zaujímali najmä rekonštrukcie škôlok na uliciach Jurkovičova, Fraňa Kráľa a Mirka Nešpora i pokračovanie prác na cintoríne na Šváboch.

Ilustračný obrázok k článku Tri škôlky v Prešove čoskoro dokončia: Poslanci riešili aj otázku stavby cintorína
Zdroj: Webnoviny.sk

Podľa prednostky mestského úradu Kataríny Kirety je stav v troch škôlkach taký, že bola dokončená prvá etapa stavieb.

Odstránia azbest a zateplia budovu

Na predchádzajúcom zastupiteľstve schválili ďalšie finančné prostriedky do výšky vysúťaženej sumy a firma, ktorá má druhú časť rekonštrukcie týchto škôlok realizovať, v súčasnosti pripravuje harmonogram prác. Na základe tohto bude stavba odovzdaná na realizáciu. Na zastupiteľstve sa však objavili aj obyvatelia, ktorí sa transparentom dožadovali dokončenia rekonštrukcie MŠ Jurkovičova.

Tí dúfajú, že škôlka bude dokončená aspoň do volieb, pretože na ňu už dlho čakajú. Podľa prednostky by sa mala suma 150 000 eur, schválená na minulom zastupiteľstve na tento účel, použiť najmä na odstránenie azbestu a zateplenie budovy, keďže v prvej fáze na jeseň minulého roka tam boli opravené okná. Na ostatných škôlkach, kde len pred dvoma týždňami poslanci schválili financovanie, musia byť urobené projektové dokumentácie a prebehnúť najskôr verejné obstarávania.

Podľa Kahanca majú byť občania neinformovaní

Poslanec Miroslav Benko (Smer-SD a nezávislí poslanci) prosil o objasnenie aktuálneho stavu na stavbe cintorína Šváby, pretože podľa jeho informácií mesto požiadalo o predĺženie lehoty na verejné obstarávanie do konca roka 2014. Kireta však oponovala, že verejné obstarávanie je ukončené, problém je len so zmluvou s firmou, ktorá tu ma realizovať archeologický prieskum.

Mesto zmluvu podľa nej podpíše, hneď ako do nej budú zapracované pripomienky. K tejto stavbe dokonca chceli poslanci primátora zaviazať, aby zvolal rokovanie všetkých kompetentných, no návrh neprešiel. Poslanci nakoniec správu zobrali na vedomie, no zbavili primátora povinnosti predkladať tento materiál na každé zastupiteľstvo. Teraz to bude robiť už len raz štvrťročne. Podľa poslanca Stanislava Kahanca (SDKÚ-DS, KDH, Most-Híd a SaS) aj tak ide len o to, aby boli poslanci a občania ešte menej informovaní.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM