Dominika Handzušová Hokej

Tri body ostali v Trnave: Gladiátori sa dotiahli na Prešov

Prešov pricestoval do Trnavy v oklieštenej zostave, no ani domáci nie sú zdravotne celkom v poriadku. Bol to napokon veľký boj so šancami na oboch stranách. Z výhry sa tešili Gladiátori.

Ilustračný obrázok k článku Tri body ostali v Trnave: Gladiátori sa dotiahli na Prešov
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Diváci v Trnave videli už tradične dobrý zápas v rýchlom tempe. Trnava ale nasadila vládala na rozdiel od Prešova korčuľovať o čosi viac a vybojovala body.

Chyby a úniky

Prvá tretina bola na šance vyrovnaná. V 5. minúte Brandis tečoval za Riečického chrbát Poláčkovo nahodenie. Dlho sa ale domáci z vedenia netešili, Hálu zblízka prekonal Kivader a bolo vyrovnané. Na druhej strane nepochodil proti Riečického lapačke Lisoň. Krátko na to už „Koňare“ vyhrávali, keď sa po chybe na útočnej modrej dostali dopredu a Borecký prekonal Hálu strelou na mŕtvu nohu. V 11. minúte Barinka vyškolil Komloša, na Riečického to ale nestačilo. Na druhej strane mohli zvýšiť v 15. minúte Jaroš s Chalupom.

Zlepšený pohyb priniesol tlak

Do druhej tretiny vstúpila opäť lepšie Trnava, lepšie korčuľovala a mala oveľa viac z hry i šancí. V 22. minúte nastrelil po úniku Kivader žŕdku. Po šanciach na druhej strane sa v 27. minúte sa podarilo vyrovnať Hrbáčikovi. Riečický na jeho zakončenie zblízka reagoval, puk mu ale pomedzi betóny prešiel za chrbát. V 38. Baran vypracoval šancu Achsovi, ktorý nadvakrát, ale prekonal brankára Prešova.

Napokon to bol rozhodujúci gól, pretože tretia tretina žiaden nepriniesla. V 51. minúte zastavil Hála betónom Hajnikov únik. Neskôr zaujala šanca Bachratého zblízka, na minime priestoru puk trafil len do betónu. V závere ešte hostia odvolali brankára, ale vyrovnanie ani gól do prázdnej brány to neprinieslo. Tri body tak ostali v Trnave, ktorá sa touto výhrou dotiahla v tabuľke práve na Prešov na rozdiel dvoch bodov.

HK Gladiators Trnava – HC Prešov 07 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)

Góly: 5. Brandis (Poláček, Rosa), 27. Hrbáčik (Hluch, Bachratý), 38. Achs (Baran) – 7. Kivader (Pekarčík, Pavlovský), 7. Borecký.

Strely na bránu: 45:35 (15:9, 19:10, 11:16).
Vylúčenia: 4:3. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0.
Rozhodovali: Bundil – Návratek, Synek. Diváci: 255

Trnava: Hála – Jak. Macháč, Poláček, Závodský, Marek Hronec, Hluch, Burzala, Šišmič – Lisoň, M. Baran, Achs – D. Rosa, D. Schmidt, Brandis – D. Božik, M. Čunderlík, Barinka – Hrbáčik, Bachratý ml., D. Hegyi.

Prešov: D. Riečický – Komloš, D. Novický, Ivančo, Kobeľa, Má. Olejník, – F. Pekarčík, Kivader, Pavlovský – I. Jaroš, Tomčák, Hajnik – L. Potoček, S. Chalupa, Čopák – Borecký, Ferenc.

HL: Trnava - Prešov
22
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM