Ľubomír Hudačko Správy

Tréningová športová hala v Prešove? Poslanci podporili jej výstavbu, začať stavať sa má v novembri!

Je rozhodnuté. Prešovskí poslanci na svojom rokovaní schválili podporu výstavby tréningovej športovej haly. Dobrou správou je, že stavať sa má začať už v novembri. Pozrite si ďalšie dôležité podrobnosti...

Ilustračný obrázok k článku Tréningová športová hala v Prešove? Poslanci podporili jej výstavbu, začať stavať sa má v novembri!
Zdroj: TASR

Mesto bude participovať na fungovaní tréningovej športovej haly na Ulici Ľudmily Podjavorinskej v Prešove. Ide o športovú halu, na ktorú schválila vláda SR pre Prešovský samosprávny kraj ešte vlani v novembri na výjazdovom rokovaní v Ubli nenávratný finančný príspevok 200 000 eur.

Projekt je združenou investíciou, sumou 300 000 eur ho podporil aj PSK a realizuje ho spoločnosť KEN-EX, spol. s r.o. Prešovskí mestskí poslanci schválili počtom všetkých 27 prítomných uznesenie, v ktorom sa uvádza, že prešovská radnica sa bude na projekte spolupodieľať formou predplatenia ľadohodín na podporu mládežníckeho hokeja a ďalších ľadových športov.

Spoločnosť KEN-EX sa obrátila na prešovskú radnicu o možnú spoluprácu, a to buď spolufinancovaním výstavby haly, alebo predplatením ľadohodín pre žiakov. Poslanci podporili verziu na uzatvorenie rámcovej dohody o spolupráci medzi mestom Prešov a spomínanou firmou. Mesto si bude u prevádzkovateľa objednávať tri ľadohodiny denne v pracovných dňoch vždy od 13.00 do 16.20 a počas víkendov od 07.00 do 10.20 počas školského roku, tada desať kalendárnych mesiacov.

Cena za jednu ľadohodinu je stanovená vo výške 100 eur s DPH. Obe strany uzatvoria dohodu na desať rokov s možnosťou jej modifikácie. Firma KEN-EX začne s výstavbu haly v novembri tohto roku a plánuje ju dokončiť do konca marca budúceho roka. Termín môžu spomaliť tuhé mrazy.

Môže vás zaujímať:

Smutný začiatok zastupiteľstva: Zomrel bývalý prešovský poslanec, na rokovaní sa držala minúta ticha

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM