Hokej

Tréner Bokroš o ukrajinskom zverencovi: Obdivujem ho, že teraz dokáže hrať hokej

Hokejisti Prešova sú po utorňajšej dohrávke 32. kola extraligy v nezávidenia hodnej situácii. Prehrávajú veľa zápasov a ešte im odišla posila.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Bokroš o ukrajinskom zverencovi: Obdivujem ho, že teraz dokáže hrať hokej
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Prešovskí hokejisti si pripísali už štvrtú prehru za sebou, tentoraz v Banskej Bystrici (0:3), pričom z deviatich uplynulých stretnutí vyhrali iba raz.

Welychka uvažuje tiež

Káder opustil v pondelok kanadský útočník Jonathan Charbonneau zo strachu pred napätou situáciou na Ukrajine, čo klub rešpektoval. Podobný krok zvažuje aj ďalší Kanaďan Brett Welychka a ešte v ťažšej situácii sa nachádza ukrajinský útočník Vitalij Ljaľka, ktorý môže odísť do svojej vlasti bojovať.

„Sme v ťažkej situácii hernej i hráčskej. Pokiaľ tu budú títo chlapci, tak budú hrať. Vieme, že sa to môže zmeniť zo dňa na deň. Ťažko sa mi k tomu vyjadruje. Je to na rozhodní týchto hráčov a situácii v krajine. Ja som zatiaľ rád, že máme štyri formácie a môžeme hrať na štyri päťky. Pokiaľ sa situácia zmení, doplníme káder všetkým tým, čo máme k dispozícii a pôjdu do útoku aj obrancovia,“ vyjadril sa k danému stavu tréner Prešova Ernest Bokroš a v otázke pôsobenia Ljaľku ešte dodal:

Bokroš ho obdivuje

„Ja toho chlapca obdivujem, že vôbec nastúpi na zápas. Pokiaľ máte otca vo vojnovej krajine a nemáte o ňom žiadne správy, je to ťažké. Našťastie jeho mama i sestra sú už na Slovensku. Ja ho však obdivujem, že vôbec dokáže hrať hokej.“

Viac správ z Prešova:

Prešovčania sú po utorňajšej prehre v Banskej Bystrici priamo namočení v bojoch o záchranu v extralige. Okupujú nateraz predposlednú priečku, ale posledný Liptovský Mikuláš stráca na nich už iba osem bodov.

Iba snaha nestačí

Obe mužstvá odohrajú ešte päť zápasov, v hre je tak 15 bodov.

„Ťažko sa mi hodnotí každé jedno stretnutie. Bohužiaľ ani v Banskej Bystrici sme sa nedokázali v ofenzíve presadiť, nedali sme žiadny gól. V ponuke sme mali päť presiloviek, no nevyužili sme ich. Ak nebudeme dávať góly, nebudeme bodovať. V priemere dávame v poslednom čase jeden – dva góly, ak nebudeme dávať tri až štyri, tak len ťažko budeme bodovať. Iba snaha nestačí, musíme dať do hry aj umenie. A to aktuálne umenie na ľade nedokážeme pretaviť do gólov,“ povzdychol si po ďalšej prehre Bokroš.

ilustračné foto

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM