Rôzne

Tradície, zvyky i vlastnoručne vyrobené výrobky: Aha, čo nás čaká v Prešove na Floriánovej

O tom, že remeslo má naozaj zlaté dno, sa môžete presvedčiť už o niekoľko dní v Prešove. Veď sledujte, aké podujatie sa chystá.

Ilustračný obrázok k článku Tradície, zvyky i vlastnoručne vyrobené výrobky: Aha, čo nás čaká v Prešove na Floriánovej
Zdroj: TASR

Tradície, zvyky, vlastnoručne vyrobené výrobky a dobrá nálada – to všetko na vás čaká na Floriánovej ulici, v interiéri aj priamo pred Galériou v Caraffovej väznici.

Park kultúry a oddychu v Prešove, občianske združenia Podaj ďalej a J.D. – Galéria J.L ľudí pozývajú osláviť prichádzajúcu jar v podobe krásnych slovenských tradícií a zvykov na Floriánovu ulicu pred Caraffku. Už 5. apríla od 13.00 sa môžete tešiť na prezentáciu ľudových zvykov, pletenie korbáčov, viazanie trávy, zdobenie medovníkov, hrnčiarstvo, burzu hand – made výrobkov či vystúpenia ľudových súborov.

Na deti čakajú aj mnohé prekvapenia v podobe rozprávkových postavičiek a mnoho iných atrakcií i tvorivých dielní, o ktoré sa postarajú dobrovoľníci – študenti Pedagogickej fakulty PU v Prešove

Toto podujatie má aj charitatívny význam. Všetci návštevníci sa môžu zapojiť do výzdoby obrovského veľkonočného vajíčka. Zakúpením stuhy a napísaním milého odkazu tak zároveň môžu podporiť rodiny v núdzi.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Hl. foto: ilustračné

Na východe krajiny ešte ostaneme. Vo videu si môžete pozrieť informácie o Ceste minerálnych prameňov na severe Spiša.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM