Ľubomír Hudačko Správy

TOTO sa len tak nevidí: V Prešove je priechod pre chodcov hore nohami!

Tak toto tu ešte nebolo. Ak by bol v kalendári prvý apríl, mávneme rukou a ide sa ďalej. No seriózna dopravná značka hore nohami už niekoľko dní "straší" okoloidúcich i vodičov pri obchodnom reťazci mimo vtipného dátumu. Pátrali sme, čo to má znamenať.

Ilustračný obrázok k článku TOTO sa len tak nevidí: V Prešove je priechod pre chodcov hore nohami!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Recesia alebo zámer? Zrejme aj takéto otázky si kladie človek pri pohľade na jedinečný úkaz. Iste široko-ďaleko niet dopravnej značky, ktorá je horeznačky. V Prešove je to však realita, ktorá nemá obdobu. Pátrali sme teda, kto to má v kompetencii opraviť.

„Ide o súkromný pozemok obchodného reťazca a jeho dopravné značenie. Vaše upozornenie berieme ako podnet na odstránenie nedostatku v dopravnom značení, na základe ktorého bol okamžite kontaktovaný obchodný reťazec, aby dali do súladu dopravné značenie v súlade s platnou vyhláškou,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

V prípade, že by šlo o miestnu komunikáciu, kontaktovaný by bol správca miestnych komunikácií a dopravného značenia. „Náprava bude realizovaná v najbližšom čase,“ dodala Kmetóny Gazdová.

Značka v Prešove hore nohami
4
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM