Ľubomír Hudačko Správy

Toto poteší každého návštevníka: Na Vianočných trhoch v Prešove nezistili žiadne hygienické nedostatky!

Výborná správa! Na Vianočných trhoch v Prešove si môžete zakúpiť čokoľvek bez toho, aby ste mali obavy z nedostatočnej hygieny. Od 5. do 12. decembra skontrolovali hygienici 278 zariadení stánkového a ambulantného predaja potravín, v okrese Prešov však bolo všetko v poriadku.

Ilustračný obrázok k článku Toto poteší každého návštevníka: Na Vianočných trhoch v Prešove nezistili žiadne hygienické nedostatky!
Zdroj: Dnes24.sk

Hygienici si posvietili na stánky na vianočných trhoch po celom Slovensku. Nedostatky zistili hygienici v 20 zariadeniach, pričom najviac problémov zaznamenali v okrese Humenné.

Za zistené nedostatky bolo uložených 22 blokových pokút v celkovej sume 964 eur. „Môžeme skonštatovať, že pri uvedenej mimoriadnej kontrole neboli zistené žiadne závažné hygienické nedostatky,“ povedal hlavný hygienik SR Ivan Rovný. Vyhovujúca úroveň hygieny a technické zabezpečenie je podľa jeho slov výsledkom každoročne sa opakujúcich kontrol, ako aj spolupráce s organizátormi vianočných trhov.

V mnohých väčších mestách sa v stánkoch na vianočných trhoch pri kontrolách nezistili žiadne hygienické nedostatky. „Napríklad vianočné trhy v Banskej Bystrici – skontrolovaných bolo 21 zariadení bez nedostatkov, rovnako aj v okrese Prešov, v okresoch Žilina a Bytča bolo spolu skontrolovaných 20 zariadení, v ktorých neboli zistené žiadne hygienické nedostatky,“ skonštatoval Rovný.

„Počas výkonu kontrol sa odobralo 76 vzoriek potravín, polotovarov a hotových pokrmov. Všetky vyhoveli mikrobiologickým kritériám,“ uviedla hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva Lenka Skalická.

foto: Peter Ilenčík

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM