Michal Lendel Krimi

Toto je on: Polícia pátra po podvodníkovi, ktorý na východe oklamal 30 ľudí!

Polícia žiada o pomoc pri pátraní po Rastislavovi Matisovi (38) z Košíc. Ten podľa polície uviedol do omylu 30 poškodených ľudí z východu a spôsobil im celkovú škodu vo výške viac ako 26 000 eur! Hľadaný muž bol v minulosti za obdobnú trestnú činnosť deväťkrát súdne trestaný.

Ilustračný obrázok k článku Toto je on: Polícia pátra po podvodníkovi, ktorý na východe oklamal 30 ľudí!
Zdroj: TASR

Polícia pátra po Rastislavovi Matisovi (38) z Košíc, ktorý je trestne stíhaný pre pokračujúci zločin podvodu a vyhýba sa trestnému stíhaniu. Podľa polície obvinený muž v období od januára do septembra tohto roku ako štatutárny zástupca spoločnosti v 31 prípadoch uviedol do omylu 30 poškodených a spôsobil im celkovú škodu vo výške viac ako 26 000 eur. Svoje „obchodné aktivity“ vykonával v Košickom (okr. Spišská Nová Ves, Gelnica, Trebišov, Košice okolie, Michalovce) i Prešovskom kraji (okres Prešov, Vranov nad Topľou, Snina, Humenné).

„Vo väčšine prípadov s poškodenými osobami pod zámienkou výmeny a montáže plastových okien, dverí, strešnej krytiny, kovovej brány a podobne uzavrel ústnu dohodu, vyhotovil objednávku, pričom si vyžiadal zálohu, o čom vystavil príjmový pokladničný doklad. K dodaniu ani k montáži však nedošlo a finančnú hotovosť ako zálohu nevrátil,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Jana Mésarová. Rastislav vystupuje profesionálne a dôveryhodne.

Polícia vo všetkých skutkoch vedie spoločné konanie pre pokračujúci zločin podvodu, za ktorý hrozí mužovi v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na 10 rokov. Rastislav bol v minulosti za obdobnú trestnú činnosť deväťkrát súdne trestaný, naposledy v júni tohto roku, kedy bol odsúdený za pokračujúci trestný čin podvodu na nepodmienečný trest odňatia slobody, pričom aj počas súdneho konania, v ktorom bol obžalovaný, páchal podľa polície ďalšiu trestnú činnosť a pácha ju pravdepodobne aj v súčasnosti.

Polícia preto žiada o pomoc pri jeho pátraní. Akékoľvek informácie môžete oznámiť na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru alebo na známom bezplatnom telefónnom čísle 158. „Nie je vylúčené, že takýmto spôsobom podviedol ďalších ľudí. Polícia vyzýva prípadné ďalšie poškodené osoby, ktoré sa stali obeťou podvodného konania tohto muža, aby to oznámili polícii,“ dodala Mésarová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM