Ľubomír Hudačko Správy

TOTO je nový riaditeľ prešovskej nemocnice: Aké budú jeho prvé kroky vo funkcii?

Prešovská nemocnica má ročne hospitalizovaných viac ako 45-tisíc pacientov a ambulantne ošetrených približne 443 500 pacientov.

Ilustračný obrázok k článku TOTO je nový riaditeľ prešovskej nemocnice: Aké budú jeho prvé kroky vo funkcii?
Zdroj: FNsP Prešov/TASR/Milan Kapusta

Už v najbližších dňoch plánuje nový riaditeľ dať vykonať ekonomický, personálny audit a audit materiálno-technického vybavenia nemocnice. Dnes24.sk o tom informovala vedúca sekretariátu FNsP Beáta Mazurová.

"Musíme splniť podmienky na implementáciu projektov v stanovených termínoch. Neskrývam, nemocnica má aj veľa problémov, bola mi daná dôvera a je to moja úloha, aby sme navrhli a zrealizovali potrebné opatrenia,“ dodal Smatana.

Kritická situácia

V celom rezorte zdravotníctva je dlhodobo kritická situácia s lekármi – špecialistami a s ošetrovateľským personálom.

FNsP Prešov spolupracuje ako výučbové pracovisko s Fakultou zdravotníckych odborov Prešovskej univerzity v Prešove a tiež s Lekárskou fakultou UPJŠ v Košiciach, študenti aktívne chodia do nemocnice na praktickú časť výučby a vidia, na akej úrovni je kvalita poskytovanej zdravotnej starostlivosti, čo je výborná možnosť prilákať absolventov do nemocnice už počas ich štúdia.

Aby to prinieslo efekt

"Myslím si, že musíme aj naďalej rozvíjať systémové riešenia, aby priniesli efekt v horizonte pár rokov. A to bez ohľadu na to, kto nemocnicu vedie,“ dodal riaditeľ.

Prešovská nemocnica je treťou najväčšou slovenskou nemocnicou.

Nepretržitú zdravotnú starostlivosť poskytuje svojim pacientom už od roku 1935. Ročne je v nej hospitalizovaných viac ako 45-tisíc pacientov, ambulantne ošetrených približne 443 500 pacientov, uskutoční sa v nej cca 16-tisíc operácií a v roku 2022 sa tu narodilo vyše 2 500 bábätiek.

Zdroj: Facebook.com/HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM