Ľubomír Hudačko Rôzne

Torysa dosiahla svoje maximum: V Prešove zasadol krízový štáb, dochádza k priamemu ohrozeniu života!

Zasadá krízový štáb! Rieka Torysa totiž dosiahla maximum a dochádza podľa primátora k situácii priameho ohrozenia života či majetku občanov mesta!

Ilustračný obrázok k článku Torysa dosiahla svoje maximum: V Prešove zasadol krízový štáb, dochádza k priamemu ohrozeniu života!
Zdroj: Dnes24.sk

Na základe zvolania povodňovej komisie bol primátor informovaný, že je nutnosť okamžite zvolať krízový štáb a nevyhnutne v Prešove vyhlásiť mimoriadnu situáciu.

Najohrozenejšie lokality sú Pod kamennou baňou, na Budovateľskej ulici a jej priľahlom okolí. „Zabezpečujeme vrecia s pieskom a kameninou, dodávateľa odčerpávajúceho vody, odsúdených, aktivačné práce, mechanizmy. Doprava na Budovateľskej ulici je obmedzená, Mestská polícia s Policajným zborom regulujú premávku,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Situácia na vodných tokoch najmä v okresoch Prešov, Sabinov a Bardejov je kritická. Hasiči stále riešia aj popadané stromy, napríklad na Mudroňovej ulici v Prešove, kde padol stom na auto.

V Prešove mala Torysa okolo 21.30 h na úrovni 274 centimetrov, pri 300 centimetroch sa vyhlasuje prvý stupeň povodňovej aktivity. Kulminácia Torysy sa očakávala tesne po polnoci.

Zaplavená ulica v Prešove: Takto to vyzerá na Budovateľskej!
1
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM