Tlačové správy

Topánky pre najmenších: Aké im vybrať na jeseň?

Detská noha sa neustále vyvíja a rastie. Preto v topánke potrebuje dostatok miesta. Aké sú ďalšie dôležité vlastnosti jesenných topánok pre deti?

Ilustračný obrázok k článku Topánky pre najmenších: Aké im vybrať na jeseň?
Zdroj: Pexels.com

Jeseň dokáže prekvapiť rýchlymi zmenami počasia. Napriek tomu je pre mnohých z nás najkrajším ročným obdobím. Rovnako aj pre deti. Fascinujú ich farebné listy na stromoch, lietajúci šarkani, ale aj kaluže vody, do ktorých chcú bezstarostne skočiť.

V tých správnych jesenných topánkach môžu bez obáv šantiť, ako sa im zachce. Nenechajte si ujsť Deichmann Black Friday a doplňte vašu skrinku o novú jesennú obuv pre deti aj dospelých.

Aké vlastnosti by mali mať dobré jesenné topánky pre deti? Týchto 4 bodov sa pri nákupe držte.

Šírka a dĺžka topánky

Aké veľké chodidlo má vaše dieťa? Zmerajte ho a k tejto dĺžke pripočítajte ešte približne 1 až 1,5 cm. Tento priestor navyše sa nazýva nadmerok. Prečo je nadmerok potrebný? Vďaka nemu má nožička dieťaťa v topánke dostatočný priestor pri pohybe a tiež na rast.

Možno si hovoríte, že väčšie topánky vydržia dovtedy, kým z nich dieťa nevyrastie. Opak je však pravdou. Vo väčších topánkach bude dieťa zakopávať a sťažia mu chôdzu. Topánky tak zničí omnoho skôr, ako si myslíte. Správna detská topánka by nemala byť príliš úzka. Noha by v nej bola stlačená a nevyvíjala by sa správne. Najlepšou voľbou sú topánky so zaguľatenou špičkou.

Bezpečnosť

Jesenné lístie je síce krásne, ale postupne sa po daždi mení na klzký povrch. Aj z toho dôvodu vyberajte deťom topánky s vrúbkovanou podrážkou po celej dĺžke. Ochráni ich pred nepríjemnými pádmi.

Pri podrážke si všímajte aj jej hrúbku. Tá hrubšia, ktorá neprepustí chlad a udrží v topánke teplo, je rozhodne lepšou voľbou.

Zateplenie

Najlepšími tepelnými vlastnosťami disponujú prírodné materiály. Nechajú nohu dýchať, a zároveň udržiavajú v topánkach potrebné teplo. O ešte vyšší tepelný komfort sa postarajú topánky nad členok alebo do pol lýtka.

Pohodlnosť

Deti v školskom veku si začínajú vyberať nielen to, čo si oblečú, ale aj obujú. Do výberu obuvi ich preto zapojte. Nemá zmysel kúpiť im kvalitné jesenné topánky, ak pre nich nebudú pohodlné. Máte problém nájsť topánky, ktoré by boli cenovo dostupné, kvalitné a  dieťa ich rado nosilo? Pozrite si Wojas výpredaj a nájdite tie pravé jesenné topánky.

Nepriepustnosť vody

Dôležitou vlastnosťou detských jesenných topánok je ich nepremokavosť. Vďaka nej máte istotu, že nohy vášho dieťaťa zostanú suché aj počas silného dažďa. Medzi spoľahlivé nepriepustné materiály patrí koža alebo ekokoža. Vyhnite sa nákupu topánok zo syntetických materiálov. Aj keď ich kvalita v odolnosti voči vode postupne stúpa, rýchlo dochádza ich opotrebovaniu.

Koľko párov jesenných topánok by malo mať dieťa? Ak vyberáte kvalitnejšie, stačí aj jeden pár, prípadne dva. Tiež myslite na to, že detská noha rýchlo rastie a nakúpiť veľa párov topánok nemá zmysel.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: vasekupony.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM