Ľubomír Hudačko Správy

TOP 7 udalostí týždňa: Smrť na zastávke, chystané odstávky v Prešove aj obchvat mesta

V Prešove a okolí priniesol mnoho zaujímavého aj uplynulý prvý decembrový týždeň. My sme sa pozreli na udalosti, ktoré najviac zarezonovali v našom meste. Čo všetko zaujalo našich čitateľov? Pozrite si PREHĽAD.

Ilustračný obrázok k článku TOP 7 udalostí týždňa: Smrť na zastávke, chystané odstávky v Prešove aj obchvat mesta
Zdroj: TASR

Obyvateľov niektorých prešovských ulíc sa v najbližších dňoch dotknú až niekoľkohodinové odstávky elektrickej energie. Kto a kedy bude v našom meste bez elektriny?

V Prešove na autobusovej stanici si okoloidúca žena všimla zraneného muža. Neváhala a na miesto zavolala záchranárov. Prešovčan (†57) však, žiaľ, na následky zranenia zomrel.

Diaľničiari pripravujú súťaže na tri úseky diaľnic, medzi nimi nechýba ani obchvat metropoly Šariša. Práve obchvat Prešova by mal byť spomedzi týchto úsekov podľa pôvodných odhadov Národnej diaľničnej spoločnosti najnákladnejším.

Združenie Mymamy zorganizovalo stretnutie všetkých zainteresovaných na projekte bezpečného ženského domu na Šidlovci. Proti realizácii sa totiž búri časť obyvateľov. Ako to celé dopadlo a čo na to primátorka?

Vianoce v Európe zavítajú do Prešova. Naplánovaný je slávnostný pochod mestom, okrem toho však aj ďalšie lákadlá, ktoré budú iste pastvou pre oči. Poctu hostiť prestížne podujatie dostala jedna z našich stredných škôl, k dispozícii bude degustácia aj pre verejnosť.

V septembri 2008 založili Štúdio 7 recording a hostili už množstvo hudobníkov. Nahrali pre nich albumy so zvukom, ktorý vyhľadávajú aj interpreti mimo Prešova. Hodnotili ich dokonca celebrity v USA. Viac prezradili Rasťo Papp a Vlado Randy Gnepa v rozhovore pre náš portál.

Ktorú strednú školu si vybrať, aby ste sa po jej skončení zamestnali čo najľahšie? Pomôckou pri rozhodovaní môže byť analýza inštitútu INEKO. Ten zostavil rebríček stredných škôl na základe hodnotenia nezamestnanosti absolventov. Ako dopadli prešovské školy?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM