Iné športy

To sa nestáva každý deň: Zaujímavý duel hádzanej, Prešov hral proti Prešovu

V Tatran handball aréne sme boli v rámci Slovnaft handball extraligy svedkami klubového derby. Proti sebe hrali dva tímy Prešova, čo sa nevidí každý deň.

Ilustračný obrázok k článku To sa nestáva každý deň: Zaujímavý duel hádzanej, Prešov hral proti Prešovu
Zdroj: TASR

V dueli dvoch doteraz neporazených celkov náš prvý tím Tatran Prešov I. vedený Slavkom Golužom zdolal druhý výber Tatran Prešov II. pod taktovkou hrajúceho trénera Alexandra Radčenka jasne 39:18 (15:9) a pripravil mu prvú prehru v sezóne.

Hlasy trénerov

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Máme za sebou povinné víťazstvo. Pozitívne hodnotím to, že sme dobre behali. V technickom a taktickom zmysle však ešte máme veľa rezerv. Najdôležitejšie bolo, že sa nikto z oboch tímov Tatrana nezranil a verím, že na ďalší zápas prídu diváci ešte vo väčšom počte."

Alexander Radčenko, tréner Tatrana II.: „Tá druhá mladá zostava bola trochu vystrašená a zbrklá na ihrisku, nedarilo sa im dodržiavať pokyny, ale myslím si, že nehrali zle. Bolo to logicky spôsobené tým, že A tím Tatrana má kvalitnú obranu, cez ktorú je veľmi ťažké presadiť sa aj oveľa skúsenejším hráčom. Chlapci videli, kde sa momentálne nachádzajú a koľko ťažkej práce je ešte pred nimi.“

Hlasy hráčov

Jakub Hrstka, ľavé krídlo Tatrana: „Nastúpiť na stretnutie, aké sme mohli odohrať proti Tatranu II., to sa nevidí každý deň. Určite to bol zaujímavý súboj aj pre divákov. Oba tímy ukázali veľa pekných akcií, nahadzovačiek, protiútokov, skvelých kombinácií a zákrokov brankárov, takže ten zápas mal všetko, čo diváci chcú vidieť. Je fajn, že oba naše tímy fanúšikovia prišli povzbudiť."

Radoslav Antl ml., ľavé krídlo Tatrana II.: „Zápas mohol pre nás skončiť aj lepšie. V úvode sme sa však nechytili našich šancí, keď nám áčko odskočilo na viac gólov. Neskôr sme sa konečne chytili, strelili niekoľko gólov a znížili stav. Ten celkový rozdiel v skóre je reálny a prijateľný, pretože tréner dal príležitosť zbierať skúsenosti všetkým hráčom, čo je veľmi dôležité. Ako tím sa budeme snažiť dosiahnuť čo najlepšie výsledky v priebehu tejto sezóny.“

  • Tatran Prešov II. – Tatran Prešov I. 18:39 (9:15)
  • Najviac gólov: M. Šárpataky 4/1, Majirský a Rešovský po 3, Rečičár 3/1 – Číp 11, Butorac 8/1, Hrstka 6

Najbližšie sa tím Tatran Prešov I. predstaví už v utorok 7.11. o 18.30 v pre­dohrávke 10. kola SHE na palubovke Považskej Bystrice, v sobotu 11.11 od 18. hodiny bude v rámci 9. kola v THA hostiť Topoľčany. V rovnaký deň sa tím Tatran Prešov II predstavína palubovke Považskej Bystrice.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM