Ľubomír Hudačko Samospráva

To poteší: SAD v Prešove chystá rekonštrukcie. Vynovené budú aj nástupištia!

Cestujúci SAD Prešov sa majú na čo tešiť. Čaká ich modernizácia stanice, jednať sa bude aj o rekonštrukciu nástupíšť. To všetko by sa malo odraziť na zvýšení počtu cestujúcich a v konečnom dôsledku na náraste tržieb prímestskej dopravy.

Ilustračný obrázok k článku To poteší: SAD v Prešove chystá rekonštrukcie. Vynovené budú aj nástupištia!
Zdroj: TASR

V tomto roku plánuje SAD Prešov realizovať ďalšiu modernizáciu na autobusovej stanici v Prešove. Pôjde o rekonštrukciu nástupíšť, sociálnych zariadení a v súvislosti s tým aj inštaláciu vstupných a výstupných rámp. Cieľom úprav bude odstrániť mnohé bariéry v oblasti dopravnej infraštruktúry pre osoby so zdravotným postihnutím a osoby so zníženou pohyblivosťou.

Akciová spoločnosť SAD Prešov ročne spoločnosť prevezie v priemere 13 miliónov cestujúcich a ubehne 12,2 miliónov kilometrov. Dopravu zabezpečuje 199 autobusov, z toho v prímestskej doprave 172 s priemerným vekom šesť rokov. Priemerné ročné tržby osobnej dopravy dosahujú objem 8 miliónov eur. SAD Prešov, a.s. zamestnáva 333 pracovníkov.

Spoločnosť SAD Prešov, a. s. už v predchádzajúcom období realizovala modernizáciu staníc v Lipanoch, Bardejove a Giraltovciach. Išlo o opravy nástupíšť a príjazdových komunikácií, opravy striech na staniciach a inštalácie automatických rámp. Generálny riaditeľ SAD Jozef Kičura vysvetľuje: "Aj takto sa snažíme vytvoriť bezpečnejšie podmienky pre dopravcov, zvýšiť kultúru cestovania a tým prispieť k spokojnosti zákazníkov.“ To všetko by sa podľa jeho slov malo odraziť na zvýšení počtu cestujúcich a v konečnom dôsledku na náraste tržieb prímestskej dopravy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM