Iné športy

To je ŠKODA! Prešovčanovi Molčanovi ušiel titul, hoci vo finále vyhrával 1:0 na sety

Slovenský tenista Alex Molčan neuspel vo finále dvojhry na antukovom turnaji ATP v marockom Marrákeši.

Ilustračný obrázok k článku To je ŠKODA! Prešovčanovi Molčanovi ušiel titul, hoci vo finále vyhrával 1:0 na sety
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Bývalej svetovej sedmičke Belgičanovi Davidovi Goffinovi podľahol 6:3, 3:6 a 3:6. Nevyužil šancu na zisk prvého titulu na ATP Tour, napriek finálovej prehre však v pondelok poskočí na 49. miesto svetového rebríčka, čo bude jeho nové kariérne maximum.

Zostaňte u nás, máme ďalšie nové správy:

Pre najlepšieho slovenského singlistu to bolo druhé finále na mužskom profesionálnom okruhu. Vlani v máji v Belehrade prehral v rozhodujúcom súboji s domácim Srbom Novakom Djokovičom.

Robil menej chýb

Molčan sa vo finálovom dueli v Marrákeši rýchlo ujal vedenia 2:0.

Následne síce prišiel o servis, no vo štvrtom geme opäť zobral Belgičanovi podanie a výhodu brejku pretavil v zisk prvého setu. Zverenec Karola Becka ťažil z výborného pohybu po dvorci, vo výmenách robil oveľa menej nevynútených chýb ako Goffin. V dôležitých momentoch si dokázal pomôcť ľaváckym servisom, ktorý robil súperovi výrazné problémy.

Začiatok druhého dejstva mal rovnaký scenár ako úvod prvého a Molčan po rýchlom brejku odskočil Goffinovi na 2:0. Belgičan však v ďalších minútach pridal na agresivite, dokázal Slováka zatlačiť. Otočil na 5:2 a vynútil si tretí set. Goffinovi začal fungovať forhend po čiare, ktorý je jeho veľká zbraň.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

Belgičan bol na koni, v úvode rozhodujúceho dejstva si vybudoval náskok 3:1 a po ďalšom brejku v ôsmom geme už zápas dotiahol do úspešného konca. Získal šiesty titul na okruhu ATP.

Trénuje ho Beck

Molčan v Marrákeši potvrdil, že antuka je jeho najsilnejší povrch.

V 2. kole po trojsetovej dráme vyradil deviateho hráča sveta Kanaďana Felixa Augera-Aliassimea a získal najcennejší skalp v kariére. Z Maroka si odnáša prémiu 47 430 eur pred zdanením a 150 bodov do svetového rebríčka ATP, ktoré ho prvýkrát katapultujú do elitnej päťdesiatky.

„Bol to pre mňa úžasný týždeň. Vyhral som veľa zápasov a veľmi som si to užil. Chcem sa poďakovať môjmu trénerovi Karolovi Beckovi. Pracujeme spolu už štyri mesiace a veľmi mi pomohol,“ povedal Molčan po finále pre oficiálnu stránku podujatia. Jeho výkony vyzdvihol aj Goffin:

„Hral dobre. V prvom sete bol lepší ako ja, až potom sa mi viac darilo na podaní a snažil som sa o agresívnejší tenis. Som veľmi šťastný, že som zápas otočil. Nebolo to na turnaji ľahké, odohral som veľa ťažkých zápasov.“

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM