Ľubomír Hudačko Kultúra Kultúra

Tipy na relax a zábavu v Prešove? Stačí kliknúť a máte ich ako na dlani

Kvalitný oddych vždy príde vhod. A vyraziť si na zaujímavú akciu, rozhodne patrí medzi super spôsob relaxu. Prinášame vám preto prehľad zaujímavých podujatí, ktoré vám odporúčame v Prešove zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na relax a zábavu v Prešove? Stačí kliknúť a máte ich ako na dlani
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Barani

29. marca 19:00 – 21:00 v Starých časoch

Kino Pocity premieta film v kaviarni Staré časy. Kiddi pije a rád strieľa. Gummi nepije ani nestrieľa. Sú to bratia, ktorí spolu neprehovorili už 40 rokov ani slovo a jediné, čo majú spoločné, je láska k ovciam. Jedného dňa Gummi získa podozrenie, že Kiddiho výstavný baran je nakazený smrteľnou chorobou – klusavkou.

Tour Jana Hubinská 2016

30. marca 18:30 – 20:30 v DJZ

Koncertné šansónovo – jazzové turné známej slovenskej herečky a speváčky obohatené o hostí, rodákov a významných osobností jednotlivých miest. Jana Hubinská, slovenská herečka a speváčka, je absolventkou VŠMU v Bratislave a Muzikálovej školy vo Varšave. Za úlohu v českom filme Děvčátko získala cenu Českej filmovej a televíznej akadémie Český lev.

Moskva – Petušky

30. marca 2016 / 19:00 – 21:00 v DAD

Komédia, javisková metafora delíria našej skutočnosti a bezvýchodiskovosti života človeka. Drsne vtipná a poeticky dojímavá dramatizácia najznámejšieho diela novodobej ruskej literatúry. Ako sa Venediktovi Jerofejevovi podarilo prekročiť prah päťdesiatky? A ako sa mu podarilo vytvoriť pomerne obsiahle a k tomu ešte aj výsostne originálne dielo?

Dheepan

30. marca 19:00 – 20:50 v Kine Scala

Prehliadka francúzskeho filmu. O filme: Utiekol pred konfliktom na Srí Lanke, ale vojna si ho našla na predmestí Paríža. Dheepan je bojovník za nezávislosť, tamilský tiger. Keď sa občianska vojna na Srí Lanke blíží ku koncu a porážka sa zdá byť neodvratná, utečie do Paríža, kde začne novú kapitolu života ako správca domu na predmestí.

Pozorovanie večernej oblohy

30. marca 20:00 – 22:00 v planetáriu

Ďalekohľadmi hvezdárne sa môžete tešiť na pozorovanie večernej oblohy. Ak nemáte ešte program na stredu večer, ideálne pre vás bude prísť do prešovského planetária a vychutnať si tajomstvá vesmíru.

Prednáška – Teodor Jozef Mousson

31. marca 16:00 – 18:00 v Šarišskej galérii

Prednáška Dany Barnovej, historičky Zemplínskeho múzea v Michalovciach, kurátorky rovnomennej výstavy spojená s videoprojekciou.

Obchod na korze

31. marca 18:30 – 21:25 v DJZ

Stolár Tono Brtko arizuje v roku 1942 v mestečku Sabinov obchod židovky Rozálie Lautmanovej. Tragikomédia o dvoch bezbranných ľuďoch, ktorí sa vplyvom spoločenského diania ocitli v neriešiteľnej situácii, do akej sa môže dostať každý z nás.

Bežecký tréning pre verejnosť

31. marca 19:00 – 20:30 parkovisko pri OD, Sídlisko III

Bežecké tréningy pre verejnosť. Každý nepárny štvrtok môžete prísť na bežecký tréning pre verejnosť. Na Sídlisku III. sa beží 3.3., 31.3., 28.4. 2016 so začiatkom o 19.00. Čaká ťa rozcvička, tombola, pitný režim a čokoládka. Príď, zabav sa a sprav niečo pre svoje zdravie.

Vernisáž výstavy Zlatý súdok 2016

1. apríla 16:00 – 17:00 v Šarišskej galérii

22. ročník medzinárodnej súťaže kresleného humoru na tému pivo. Hlavným organizátorom je Fedor Vico, zástupca Pivnej galérie v Prešove a konateľ súťaže.

Opri sa o mňa

3. apríla 15:00 – 17:00 v PKO

Benefičné podujatie „Opri sa o mňa“ pre osoby s mentálnym postihnutím. Program: Katarína Knechtová, Peter Bič Project, folklórny súbor Dúbrava, Inside. Moderuje: Jožo Pročko. Vstup od 14.00 – zumba s Petrou. Náučné workshopy maľovanie na sklo a na drevo, výroba šperkov, origami, maľovanie na tvár, výroba transparentov, maľovanie tričiek, servítková technika.

Môže vás zaujímať:

Dobrý festival potvrdil ďalšie mená: Do Prešova zavíta veľké meno popmusic aj svetová legenda drum´n´bass!

V Prešove sa v lete chystá poriadna hudobná párty: Okrem Megadeth zahrajú na Harleys Days aj tieto kapely!

Východniari roka majú za sebou prvú skúšku: Vo fitku ukázali svaly, FOTO a VIDEO

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM