Správy

TIP NA VÝLET: Víkend môžete využiť aj na návštevu atraktívnej vyhliadky pri Prešove

Počas leta je to príjemná prechádzka vhodná aj pre deti a seniorov. Možno ju absolvovať bez problémov aj s detským kočiarom.

Ilustračný obrázok k článku TIP NA VÝLET: Víkend môžete využiť aj na návštevu atraktívnej vyhliadky pri Prešove
Zdroj: archív obce Lipovce

Vyhliadkový mostík v Lipovciach bol daný do užívania v júni 2020. Jeho výstavba bola financovaná z projektu „Rekonštrukcia turistickej infraštruktúry v obci Lipovce“.

Obec dala 10%

„Na tento projekt dostala obec dotáciu od vtedajšieho Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu vo výške 38 834 eur. Financovanie bolo v pomere 90% Úrad podpredsedu vlády SR a 10% vlastné prostriedky obce,“ uviedol pre Prešov Dnes 24 Ján Šatník, starosta obce Lipovce.

Súčasťou tohto projektu boli ešte tri kusy prístreškov pre turistov a vstupná brána do NPR Kamenná baba.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

„Táto vyhliadková lávka je umiestnená v lokalite Pod skalami, ktoré patria do sústavy chránených území Natura 2000. K mostíku sa môžete dostať od cesty medzi obcou Lipovce a časťou obce Lačnov. Smer udáva vstupná brána k jaskyni Zlá diera. Chodník je spoločný pre jaskyňu a vyhliadku,“ prezradil ďalej starosta.

Čistinka Srdiečko

Asi za 12 – 15 minút chôdze po chodníku dorazíte k lesnej čistinke Srdiečko, kde je umiestnená aj smerová tabuľa k vyhliadke, ktorá je vzdialená asi 50 metrov od chodníka.

„Je otvorená celoročne, aj keď v zime tam vie byť 50 cm snehu. Počas leta je to príjemná prechádzka vhodná aj pre deti a seniorov. Možno ju absolvovať bez problémov aj s detským kočiarom,“ dodal na záver Šatník.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: archív obce Lipovce

Nové správy máme aj z východu:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM