Monika Földešiová Kultúra

Tip na knihu: Zažite dokonalé rande, pán Božský existuje!

Hľadáte príjemnú oddychovku, pri ktorej sa možno aj zasnívate? Nechajte sa zlákať novinkou od obľúbenej autorky Alexandry Potterovej Dokonalé rande. Rozpráva príbeh o Emily, ktorá sa po niekoľkých nevydarených vzťahoch rozhodla načas si oddýchnuť od dnešných mužov. A ako to dopadne? Čítajte...

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Zažite dokonalé rande, pán Božský existuje!
Zdroj: Dnes24.sk

Schúliť sa niekde do bezpečia s obľúbeným románom Pýcha a predsudok a vrátiť sa späť do dôb, keď boli muži ešte šľachetní a hrdo kráčali životom odetí v jazdeckých nohaviciach a v prepotenej košeli. To by sa páčilo nie jednej žene.
Muži, ktorých však Emily stretáva, nosia obleky, sú neverní a závislí na porne z internetu. Keď ju jej najlepšia kamarátka pozve na týždennú dovolenku do Mexika plnú margarity a lovu na mužov, Emily dá radšej prednosť poznávaciemu výletu do miest, kde kedysi žila Jane Austenová. Nie sú tam však žiadni muži snov. Autobus je plný penzistov až na Spika Hargrevsa, mizerne naladeného novinára, ktorý píše článok o tom, prečo by väčšina žien chcela stretnúť práve pána Darcyho. Potom vstúpi do izby a ocitne sa tvárou v tvár pánovi Darcymu. A odrazu sa sen každej ženy začne stávať realitou…

Alexandra Potterová má talent na pohodové oddychovky. Dokázala to už pri dvoch predchádzajúcich knihách Daj si pozor na želania a Kto je to dievča? V novej zábavnej a pohodovej rozprávke Dokonalé rande plní sny o živote, láske a stretnutí s najžiadanejším slobodným mužom literatúry. Na svoje si teda prídu najmä čitateľky románov Jane Austenovej. A možno po dočítaní zistíte, že pán Božský alias Darcy existuje. Žije minimálne v predstavách miliónov žien na celom svete…

Dokonalé rande: http://www.bux.sk/…e-rande.html _____________­________________________­___

Ak vás nezaujal romantický príbeh, možno tu máme pre vás niečo, čo vás istotne pobaví ;)

Storočný starček prešiel Himaláje!

Zdolať najvyššiu horu sveta nedokáže každý. Tento 100-ročný starček to však dokázal. A hoci sa aj postaral o poriadne oblečenie, bolo dosť ťažké prekročiť Himaláje pomocou doma vyrobenej mapy sveta a vlastného kompasu. Pôvodne sa chcel vybrať na sever od Aralského jazera a Kaspického mora, ale skutočnosť a doma vyrobená mapa sa veľmi nezhodovali. A tak nasledujúce mesiace putoval naprieč najvyšší horský systém na planéte Zem.

Aj tento neuveriteľný kúsok sa podaril hlavnému hrdinovi jednej z najzábavnejších kníh, aké ste kedy čítali. Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol sa stala najpredávanejšou knihou rokov 2010 a 2011 vo Švédsku, potom sa predali dva milióny kusov v Nemecku a práva predali v ďalších takmer 40 krajinách. Túto knihu proste musíte mať.

Starčekovi Allanovi sa podarilo prekročiť Himaláje aj vďaka ťave, ktorú zjednal pomocou znakovej reči a akej – takej čínštiny na miestnom trhu. S predavačom tiav sa nakoniec dohodol, ale až potom, keď ho prinútil uznať, že jeho dcéra nie je súčasťou kúpy. Allan sa tiež akousi zhodou okolností priplietol k mnohých historickým udalostiam 20.storočia. Jeho blízkym priateľom bol americký prezident Harry Truman, zviezol sa autom s bývalým ministerským predsedom Winstonom Churchillom. Tiež do nepríčetnosti rozčúlil Stalina, na kolenách mu sedel malý Kim Čong-il a Američanom aj Sovietom pomohol zostrojiť atómovú bombu.

Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol je napínavý a vtipný príbeh plný bláznivých nápadov a absurdných scén. Už na prvých stranách Allan „náhodou“ ukradne kufor s 50 miliónmi. Prečítajte si, ako sa skončí Allanovo putovanie Švédskom, útek pred políciou a zločincami, ktorým kufor plný bankoviek patril. A tiež čo všetko dokázal ovplyvniť počas jedného storočia svojho života.

Storočný starček: http://www.bux.sk/…-zmizol.html

Obálky kníh IKAR
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM