Monika Földešiová Kultúra

Tip na knihu: Atentátnik či šialený terorista?

Slovenských čitateľov za posledné roky zaujali severské krimi príbehy. Lahôdka od kráľovnej švédskej krimi Lizy Marklundovej thriler Atentátnik je v súčasnosti novinkou na knižných pultoch, ktorú nesmiete prehliadnuť.

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Atentátnik či  šialený terorista?
Zdroj: Dnes24.sk

Žena, ktorá mala čoskoro zomrieť, opatrne vyšla z brány a rýchlo sa poobzerala. Chlad jej priam vliezol pod kožu, nohy v tenkých pančuchách bičoval ostrý vietor. Kráčala rýchlo a cieľavedome. Vyžarovala z nej sebaistota spolu s vôňou drahého parfumu. Keď jej nečakane zazvonil mobil, zaskočilo ju to… A to, čo nasledovalo, zmenilo život nielen jej, ale aj mnohým ďalším ľuďom. Takto sa začína nový mrazivý triler, na ktorý len tak ľahko nezabudnete. „Senzačný príbeh, ktorý odhaľuje srdcia ľudí…a myseľ vraha,“ napísal Amazon.

Atentátnik Lizy Marklundovej privádza na scénu obľúbenú postavu reportérky Anniky, ktorá píše do kriminálnej rubriky štokholmského večerníka. Všetko sa začne len pár dní pred Vianocami. Zasnežený Štokholm a vo vzduchu visí tragédia…

O pár mesiacov má byť v Štokholme letná olympiáda a explózia vystraší všetkých, nielen politikov či organizátorov. Dychberúce pátranie čitateľov priťahuje, akoby sledovali napínavý film a vyvrcholenie je tou správnou rozbuškou: šokuje, prekvapí a zaskočí.

Triler Atentátnik, ktorý získal viaceré ocenenia, vám prenikne až do morku kostí a neodolateľnú hrdinku si okamžite obľúbite. Prečítajte si na BUX.sk úryvok z novinky Atentátnik.

Nestačilo vám? Tak máme pre vás ďalšiu zaujímavú knihu!

Obeť jedného človeka môže vyvolať sprisahanie. A odvaha jednej ženy dokáže odhaliť desivú pravdu. Ona je totiž tá najdôležitejši­a osoba…

Prichádza druhý diel apokalyptickej trilógie Zasvätený, ktorá je plná akcie, intríg a vzrušujúceho napätia. Prvú časť vyhlásili za triler-debut roka 2011. Dvojka s názvom Kľúč vás opäť donúti čítať bez zastavenie jednu stranu za druhou.

Hlavnou hrdinkou je novinárka Liv Adamsenová, ktorá píše o zločinoch v New Jersey. V prvej časti sa odvážne vydá na príšernú a nebezpečnú cestu, ktorá vedie aj k poznaniu samej seba. Na začiatku druhej časti ju nachádzame na izolačke v nemocnici starovekého tureckého mesta Rumy. Na nič si nepamätá, iba to, ako vošla do majestátnej Citadely…spomína si na temnotu, čo ju tam obklopovala. Cíti, ako sa v nej čosi hýbe a šepká jej, že je kľúčom. Ale kľúčom od čoho?

Prekliate smrteľnou nákazou
Po sýrskej púšti sa ako duch pohybuje neznámy žoldnier. Duchom ho aj prezývajú. Práve jemu by Liv mohla odhaliť jedno z najkľúčovejších tajomstiev ľudstva. Pre bratstvo v Citadele – práve teraz prekliate smrteľnou nákazou – predstavuje Livin návrat jediný spôsob prežitia. Mocná frakcia v Ríme sa jej desí, lebo bezprostredne ohrozuje budúcnosť katolíckej cirkvi. Liv uteká pred prenasledovateľmi naprieč kontinentmi a vôbec nechápe, do čoho sa zamotáva. Obracia sa na jediného človeka, ktorému dôveruje, na charitatívneho pracovníka Gabriela Manna. Na spoločnej ceste dospejú k hrozivému objavu. Ten ich znovu rozdelí a svet sa zmení naveky.

„Fascinujúce, pútavé s neuveriteľným tempom,“ píše o knihe Kľúč denník The Sun. Už prvý diel trilógie vyšiel v 40 krajinách sveta a preložili ho do 23 jazykov. Čitatelia sa teraz môžu tešiť na ďalšie napínavé pokračovanie. Začítajte sa aj vy do novinky Kľúč.

Tipy na knihy -obálky
4
Galéria
Tip na knihu: Atentátnik
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM