Kultúra

Tie jednoducho musíte zažiť aj vy: Výber top podujatí tohto týždňa v Prešove

Výberový prehľad, ktorý si pozrite. Najmä, ak si počas tohto týždňa chcete zájsť na nejaké zaujímavé podujatie v Prešove. Tu sú naše tipy.

Ilustračný obrázok k článku Tie jednoducho musíte zažiť aj vy: Výber top podujatí tohto týždňa v Prešove
Foto: Ľubomír Hudačko

Nemý svedok

28. mája 19:00 vo Viole

Predstavenie ArtScény SKDK na motívy drámy J. G. Tajovského „Hriech“ rieši otázky partnerských vzťahov slovenskej dediny, ktoré majú aktuálny nádych aj v dnešnej spoločnosti.

Poézia Mariny Cvetajevovej

29. mája 17:00 vo Viole

Narodila sa do tragického času dvoch svetových vojen, ktorý poznamenal jej život, písala inak ako bolo v jej čase v móde, po veľkú časť života vyhnankyňa z vlasti, milovaného Ruska, a predsa sa splnilo, čo si prorocky želala v jednej svojej básni. Vstup voľný.

Kino Pocity: Lekcia

29. mája 19:30 vo Wave

Film sa odohráva jedno leto, v meste blízko Marseille, ktoré bolo kedysi známym prístavom, ale pred 25. rokmi ho zavreli.

Klasická gitara – talenty

30. mája 19:00 v PKO

Účinkujú študenti vysokých hudobných škôl, konzervatórií a žiaci ZUŠ – víťazi medzinárodných a celoslovenských gitarových súťaží.

Izba č. 6

30. mája 19:00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Ošumelý pavilón na kraji nemocnice niekde v ruskej gubernii. Držia v ňom tých, ktorí v reálnom živote nefungujú normálne. Ktorých správanie sa vymyká z bežných koľají. Sú mimo našej reality.

Hudba pod hviezdnou oblohou

31. mája 18:00 v planetáriu

Hudobná mozaika Jean Michel Jarreho – súčasného svetoznámeho francúzskeho umelca pod umelou hviezdnou oblohou.

Kindervajco

31. mája 20:00 vo Wave

Tragikomédia v prešovskom národnom divadle. Pokrivené vzťahy a priateľstvá, hľadanie vlastných hodnôt, pravdy, boj s nenaplnenými ambíciami, či život kde je človek človeku vlkom a Prešov mestom, kde sa prichádza umrieť, tvoria hmotu mystického gigantického Kindervajca týčiaceho sa nad mestom.

Haco & Tarnovski

31. mája 20:30 v Christianii

Speváčka, skladateľka, multiinštrumen­talistka a zvuková dizajnérka z japonského Kobe voľne kombinuje postupy elektroakustickej hudby, post-punku, avantgardy, ambientu, improvisingu, ale i popu.

MDD v Prešove

1. júna od 14.00 na Hlavnej

Pripravený je bohatý kultúrny program, skvelá atmosféra a množstvo zábavy v podobe nafukovacích hradov, Bungee trampoliny, či detského retiazkového kolotoča. Viac sa dozviete tu.

Edo Klena

1. júna 19:00 vo Literárna kaviareň Viole

Už takmer tradičný koncert známeho prešovského pesničkára a jeho príležitostných hos­tí.

Farmárske trhy

2. júna 14:00 v Čukoláde

Prídu farmári, syrári, džemikári, debničkári, včelári, bylinkári. A budete si môcť opäť nakúpiť kvalitné a slovenské dobroty.

Prieniky k Schubertovi

2. júna od 19.00 vo Viole

V poradí tretí koncert z cyklu ViolaKlasik bude venovaný hudbe jedného z najväčších velikánov romantizmu – Franzovi Schubertovi.

PechaKucha Night

2. júna od 20.20 vo Wave

Už sedemnáste pokračovanie PechaKucha Night – celosvetovo známeho podujatia, kde kreatívni a inšpiratívni hostia zdieľajú svoje myšlienky, nápady, projekty, skutočne všeličo. Dynamický formát prezentácie 20×20 už inšpiroval mnohých.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM