Webnoviny - Rôzne

Tichá noc naživo z veže konkatedrály sv. Mikuláša

WEBNOVINY.SK Prešovčania si budú môcť na Štedrý deň krátko pred polnocou vypočuť naživo vianočné skladby priamo z veže konkatedrály sv. Mikuláša.

PREŠOV 23. decembra (WEBNOVINY) – Bude tu hrať bigbandová formácia bez dodatočného ozvučenia. Do svojho vianočného koncertu zaradili aj najslávnejšiu skladbu vianočných sviatkov Tichú noc, svätú noc. Ako informovala hovorkyňa Mestského úradu v Prešove Iveta Adamová, hráči využijú akustiku námestia, aby tak vyšli v ústrety všetkým, ktorí si ctia tradície polnočnej svätej omše a ich kroky budú pred polnocou smerovať práve do tohto kostola.

Prešovská radnica chcela k vianočným sviatkom prispieť aj vytvorením dvoch ľadových plôch. Dve nové prírodné klziská sú pripravené pri Mestskej športovej hale a na Nábrežnej ulici pri tenisových kurtoch. Ich kvalitu v utorok pri kolaudácii otestoval spolu s hokejistami aj primátor Prešova Pavel Hagyari. Dnešný odmäk im však neprospel. Keď sa vrátia mrazy, budú prístupné širokej verejnosti. Ľadová plocha pri športovej hale na ulici Jána Pavla II. bude osvetlená do neskorých večerných hodín, aby sa mohli Prešovčania korčuľovať cez deň aj večer.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM