Ľubomír Hudačko Od Vás

Teraz prehovorila ulica: Čo trápi Prešovčanov žijúcich v časti Pod Táborom?

Obyvateľov nášho mesta trápia viaceré problémy, ktoré sa podľa nich neriešia tak, ako by mali. Oslovili sme preto ľudí žijúcich Pod Táborom, aby nám prezradili, čo všetko by podľa nich bolo potrebné v tejto lokalite zmeniť.

Ilustračný obrázok k článku Teraz prehovorila ulica: Čo trápi Prešovčanov žijúcich v časti Pod Táborom?
Zdroj: Dnes24.sk

Svoje pripomienky k téme čo je potrebné vylepšiť vyjadrila naša čitateľka Oľga Kaletová. Ako sa sama označila, je obyvateľka ulice Pod Táborom, ktorej rinčia okná pri každom prejdenom aute.

Cesty, vysoká tráva

„Myslím, že môj návrh na vylepšenie ulíc v meste by uvítalo mnoho Prešovčanov a to nielen obyvatelia ulice Pod Táborom, ale aj Sekčovčania. Z ulice pod Táborom urobiť pešiu zónu s cyklistickým chodníkom. Prechod autom by mali len obyvatelia ulice a z Rusínskej by bolo vhodné urobiť štvorprúdovku. Je pre mňa nepochopiteľné, že sa to neurobilo už pri výstavbe predmetnej ulice, ved každý športovec musí uznať, že cyklistický chodník prerušovaný pomaly na každom metri a pri najfrekventova­nejšej ceste v meste je problém,“ vyjadrila svoj postoj.

V uliciach danej lokality nám ochotne prezradilo viacero tamojších obyvateľov, čo by podľa nich malo vedenia mesta prioritne riešiť. „Mne vadí ako vodičovi vysoká tráva na Rusínskej, cez ktorú nie je vidno niekedy až na križovatku a teda, aká je na nej situácia. Chápem, že bolo zlé počasie a nešlo to kosiť hneď, ale do budúcna by som privítal riešiť túto situáciu skôr," uviedol miestny obyvateľ Vladimír Semančík.

Podobne sa vyjadril Peter, ktorý by sa rád pozrel na vynovený chodník pri rodinných domoch: „Ten je zničený už odpradávna. Nemáme zrejme na to financie, aby sa opravil, človek si aj s tou najlepšou obuvou môže vyvrtnúť členok, či nebodaj niečo horšie,“ líči.

Vôbec, obyvatelia Sekčova a priľahlých ulíc majú ťažké srdce aj na preplnené parkoviská a rozbité cesty. Vlani sa vo veľkom opravovala plocha na ulici Armádneho generála Svobodu, ale aj pri našom prieskume je jasné, že oprava vylepší pohodlie miestnych: „Takisto by som privítala vyriešiť tie cesty, tých zrejme nikdy nebude dostatočné množstvo v dobrom stave,“ priblížila priority na vylepšenie Svetlana Horečná.

Čo na to radnica

Podnet sme preto posunuli na radnicu mesta a čo by sa s problematikou mohlo urobiť nám vysvetlila hovorkyňa Veronika Kmetóny Gazdová. „Vzhľadom k tomu, že ulica pod Táborom je miestna zberná komunikácia, ktorá je verejne prístupná, zákon neumožňuje mestu vytvoriť „pešiu zónu“ a povoliť vjazd motorových vozidiel len určitej skupine ľudí, ulica pod Táborom slúži aj ako alternatíva prepojenia centra mesta so sídliskom Sekčov," povedala.

Podľa nej ide v prípade Rusínskej ulice o cestu v majetkovej správe PSK, momentálne je v štádiu riešenia rekonštrukcia križovatiek Rusínska – Armádneho gen. Svobodu a Rusínska – Východná. „V rámci rekonštrukcie sa plánuje vytvorenie samostatných odbočovacích pruhov do všetkých smerov, čo pomôže v rámci plynulosti dopravy v tejto časti,“ dodala hovorkyňa.

A zdupľovala ku kosbe informáciu, že na ňu malo výrazný vplyv počasie „Posun v rámci uvedených termínov v harmonograme zapríčinilo počasie v posledných týždňoch a povodňová aktivita, navýšili sa však personálne i technické kapacity,“ dodala.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM