Ľubomír Hudačko Futbal

Tatranu vyšla generálka na Bardejov v lige: Po výhre v Čadci v rámci Slovnaft cupu postupuje ďalej

Očakávalo sa víťazstvo a hráči ho aj dosiahli. V 1. kole pohárového stretnutia v Slovnaft Cupe si hráči futbalového Tatrana Prešov porazili zo štvrtoligistom z Čadce hladko, rozdielom triedy. Výhra 3:0 ich tak správne nabudila na ligové kolo proti Bardejovu.

Ilustračný obrázok k článku Tatranu vyšla generálka na Bardejov v lige: Po výhre v Čadci v rámci Slovnaft cupu postupuje ďalej
Zdroj: TASR

O všetkom podstatnom sa rozhodlo už v prvom polčase. Všetky tri góly totiž vsietili zverenci trénera Kostelníka do prestávky. Meniť skóre sa mohlo už po štyroch minútach, ale Dolný tutovku nepremenil zoči-voči brankárovi Hlavovi. Potrestať Tatran mohol hneď na to Kubica, ale v samostatnom nájazde na Baráta neuspel ani on. Mieril totiž vedľa. Úvodná otukávačka skončila nerozhodne, avšak odvtedy už zobral opraty do svojich rúk favorit z Prešova.

Hlava najprv kryl Leškovu strelu, no prikrátky bol po akcii, na konci ktorej bol Peter Katona. Veľmi pekná spolupráca s Dolným a navrátilcom do základnej zostavy, Michalom Krajníkom sa osvedčila na výbornú – v úvodný gól hostí. V oboch domácich zápasoch novej sezóny sa Tatran s ničím „nepáral“ po prvom góle v súperovej sieti a zakrátko pridal hneď aj poistku. Stalo sa tak proti juniorke z Trnavy a aj proti Podbrezovej. Inak tomu nebolo ani v Čadci, Šarišania sa tešili z druhého gólu už o pár minút po Katonovom zásahu. Aktívny Dolný našiel v dobrej možnosti na skórovanie voľného Poličeka a skúsený matador už nemal problém rozvlniť sieť – 0:2. Na to sa prezentoval krásnou strelou z diaľky pre zmenu Papaj a bolo vymaľované – 0:3. V závere polčasu ešte Katona nastrelil žrď, a tak do kabín sa skóre už nemenilo.

Súper zo štvrtej ligy po zmene strán prehusťoval obranu, ale naďalej bol aktívnejším mužstvom Prešov. Len do bočnej siete pálil v 55. minúte Leško, o dvadsať minút mohol prikrášliť výsledok Šafranko. Tentoraz však mal v bráne Hlava potrebnú istotu a gól nepripustil. V horúčave sa duel v podstate len dohrával z povinnosti, oba tímy si už do konca duelu vypracovali minimum zaujímavých príležitostí. Tatran tak s prehľadom postúpil do 2. kola Slovenského pohára a spokojný bol po stretnutí aj tréner Jozef Kostelník: „S výsledkom sme spokojní. Hrali sme to, čo sme chceli a plánovali. Súper nás ničím neprekvapil. Ako generálka na sobotňajší ligový zápas proti Bardejovu to bolo v poriadku,“ povedal pre oficiálnu webstránku klubu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM