Ľubomír Hudačko Futbal

Tatran zaznamenal historické víťazstvo: 7 strelených gólov, hráči nechtiac pobavili ľudí

Po päťgólových prídeloch a jednej nádielke s rovnomenným výsledkom futbalisti Prešova pre zmenu nestačili na poľský Nowy Sacz v pomere 1:2. Chuť si však napravili v utorkovom 5. prípravnom zápase. Rozstrieľali Rimavskú Sobotu siedmimi gólmi.

Ilustračný obrázok k článku Tatran zaznamenal historické víťazstvo: 7 strelených gólov, hráči nechtiac pobavili ľudí
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Fanúšikovia na tribúne po každom góle uznali peknú kombináciu, no iste by ich viac potešil ostrý zápas s týmto rezultátom.

Potešil návrat Petráša

Súper bol už z kategórie rovnocenných, v novej sezóne sa totiž Prešovčania trikrát stretnú aj s Rimavskou Sobotou. Tí sa v II. lige zachránili až v závere ročníka. Na pravom krídle v dueli opäť vynikal šikovný Jozef Dolný. V minulej sezóny laboroval so zlomenou nohou, teraz ukazuje potenciál hodný základnej zostavy. Už druhýkrát v príprave zaznamenal v jednom zápase dva góly, podieľal sa aj pri prvom zásahu Dávida Leška presným centrom. Ešte do polčasu bolo vymaľované, štyri lopty v sieti mladíkov hosťujúceho mužstva dávali šancu na rekordný zápis. Umnou hrou v zadných radoch pomohol k pohode na trávniku i kapitán Peter Petráš, ktorý sa vrátil po zranení. Aj vďaka nemu si „Soboťania“ nevypracovali ani jednu vážnejšiu šancu.

Tentoraz dostali v zápase na dlhšiu dobu šancu už tí hráči, ktorí by mali nastupovať v základe aj v novej sezóne. Potvrdil to pre oficiálnu webstránku klubu tréner Jozef Kostelník: „V zápase sme už dali chlapcom, s ktorými počítame do základu viac času, aby sa dostali do hernej pohody, a aby odohrali viac ako 70 minút. V generálke proti Humennému by sme chceli hrať už v takej zostave, aby sme sa dobre pripravili na prvý ligový zápas,“ uviedol.

Siedmy gól nemal kto streliť

Zaujímavá situácia nastala za stavu 6:0. Do vápna sa rútil Peter Nworah, útočník s nigérijskými koreňmi a po faule naňho zahrával Tatran penaltu. Loptu si postavil na biely bod práve sám faulovaný, s čím však nesúhlasil tréner. Na zakončenie sa tak rozbiehal Miroslav Poliaček, no nakoniec prepustil miesto opäť Nworahovi a malé divadielko pobavilo tribúnu. Panenkovským spôsobom následne uzavrel vysoké skóre, ktoré zelenobieli budú prekonávať len ťažko.

„Mňa teší víťazstvo, ktoré sme dosiahli, no najmä spôsob, akým sme ho dosiahli. Prakticky od začiatku až do konca sme boli lepším mužstvom, či v držaní lopty, alebo vo vytváraní streleckých príležitostí, ktoré sme aj premieňali. Som rád, že chlapci dokázali takto zahrať po ôsmich tréningových jednotkách. Už sa to v hrubých obrysoch podobalo na to, čo chceme hrať. Samozrejme, detaily budeme denne pilovať,“ dodal na záver tréner domácich Kostelník.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM