Ľubomír Hudačko Futbal

Tatran v derniére roka s Rimavskou Sobotou vyhral: Diváci boli svedkami aj nevídanej kuriozity!

Futbalisti Tatrana Prešov sa s rokom 2014 na domácej pôde rozlúčili súbojom s Rimavskou Sobotou. V prvom dejstve sa hralo hlavne pred bránou hostí, čo prinieslo Tatranu aj dvojgólové vedenie. V závere síce MŠK znížil a črtala sa dráma, no tú koňare nedovolili. Prihodila sa aj nevídaná kuriozita.

Ilustračný obrázok k článku Tatran v derniére roka s Rimavskou Sobotou vyhral: Diváci boli svedkami aj nevídanej kuriozity!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Prudko jesenné, ale regulérne počasie v Prešove sľubovalo zaujímavý priebeh, prvotnou aktivitou sa prezentoval domáci celok.

Najprv vyskúšal pozornosť gólmana Šafranko hlavičkou k žrdi, po rohu v 16. minúte už ale mieril Dzurík do čierneho taktiež hlavou – 1:0. Pohrozili aj hostia, Jakubech mali zvládol. Hralo sa väčšinou pred bránou MŠk a výsledkom toho bol po polhodine druhý zásah pre zeleno-bielych, hoci až druhou dorážkou od Šafranka po odrazenej lopte – 2:0. Rimavská Sobota však zbrane nezložila a po ojedinelej akcii pred bránou súpera Chovanec hlavou znížil na 2:1. Tak sa šlo aj do kabín.

Po zmene strán sa začalo bojovne a Prešov chcel streliť upokojujúci zásah. Veľmi blízko k tomu bola počas jedinej minúty trojica domácich, ale každý z nich namieril svoj zásah iba do brvna! Diváci sa nestačili čudovať, trikrát nastrelená horná konštrukcia za sebou sa len tak nevidí. Hostia tak mali dávku štastia a udržali stále nádejné skóre. Lenže v závere napriahol z priameho kopu do vinkľa Miroslav Poliaček a upravil na 3:1. Štvrtý gól prišiel po kontre na samom konci, autorom bol Dávid Leško.

DOXXbetliga – 18. kolo: 1. FC Tatran Prešov – MŠK Rimavská Sobota

Zostavy:

1. FC Tatran Prešov: Jakubech – Kačala, Jacko, Dupkala, D. Leško (K), Dzurík, Štefančík, Šafranko, Poliaček, Katona, P. Leško. Náhradníci: Talian – Petko, Voda, Benes, Eliaš, Jacko, Ivanko-Macej.

MŠK Rimavská Sobota: Prošovský – Brezinský (K), Gálik, Poremba, Chovanec, Popović, Čertík, Kotľar, Kovanič, Gazda, Bial. Náhradníci: Michálek – Andráši, Hank.

Rozhodca: Martin Ježík – Tomáš Vorel, Pavel Jánošík.

Hlasy trénerov:

Asistent lodivoda hostí: „Súperovi je potrebné gratulovať, vyhral zaslúžene, hoci sme boli vyrovnaným súperom. Prišli sme s okliešteným kádrom, škoda chýb. Pokazili sme si imidž aj skóre.“

Tréner domácich: „Mne sa hodnotí lepšie, vyhrali sme zaslúžene. Som rád, že duel rozhodol krásnou strelou Miro Poliaček, dovtedy to bolo tesné. Tiež máme zranených, ale aj širší káder.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM