Ľubomír Hudačko Futbal

Tatran utrpel prvú prehru: Nevsietil gól a dohral bez kapitána Petráša

Tentoraz to nevyšlo. Tatran Prešov utrpel v II. lige prvú prehru a zosunul sa na 5. miesto. Nad sily im bol SFM Senec.

Ilustračný obrázok k článku Tatran utrpel prvú prehru: Nevsietil gól a dohral bez kapitána Petráša
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Asi to také jednoduché nebude – zrejme ako keby sme parafrázovali vyjadrenia fanúšikov zelenobielych. V úmornom teple totiž v 3. kole Šarišania podľahli na ihrisku Senca 2:0 a prvýkrát nevsietili ani jeden gól.

Tréner videl pozitíva

Navyše, dohrávali bez vylúčeného Petráša. Po jeho zákroku sa dokonca pískala penalta, ktorú domáci premenili v úvodný gól. Napriek strate troch bodov tréner Jozef Kostelník nestráca nadhľad a hráčov povzbudil: „Som veľmi rád, ako chlapci tento zápas odohrali, táto prehra nás ešte viac zomkne a ešte viac posilní,“ dodal optimisticky pre web klubu. Pritom všetko mohlo byť úplne inak.

V úvode mal viac z hry Senec a na súpera sa dobre pripravil. Hnal ho po stranách a nenechal vydýchnuť. Talian sa neraz musel obracať po pekných akciách domácich. Šťastie mal pri strele Augustína, inak bývalého hráča zelenobielych na začiatku duelu. Keď Kostelníkovci prečkali tlak, zobrali iniciatívu v ofenzíve pod vlastné krídla. Papaj však poslal let svojej lopty po polhodine nad bránu a zblízka o niečo neskôr nedal ani Katona. Keď v dobrej šanci pre zmenu konštrukciu brány trafil Dolný, do kabín sa šlo za bezgólového rezultátu.

Prehral lepší

Po prestávke sa však začali diať veci. Senec bol naďalej aktívny najmä v ofenzíve a súperovi to dával patrične najavo. V 53. minúte musel totiž po úniku Orolína zatiahnuť záchrannú brzdu. Výsledkom toho bol na smolu našich pokutový kop a červená karta pre skúseného kapitána. Hlavatovič ponúknutú šancu na otvorenie skóre využil a bolo 1:0. Onedlho pridal po brejku v spolupráci s Orolínom druhý gól Ujčík a bolo vymaľované. Pritom bol počas zápasu lepším mužstvom práve Prešov. Hrať o jedného hráča menej sa však nevypláca a žiaľ, Tatran s tým má bohaté skúsenosti z Corgoň ligy. Inkasované góly i oslabenie tak dokonale okopírovali podľa hráčov Podbrezovej z minulého kola. Hostia takisto odišli s prehrou 2:0.

Katona verí v 96-bodovú métu

Šikovný stredopoliar Peter Katona to však vôbec nevidí čierne a volá po pohode do ďalších duelov: "Je ešte iba začiatok, nie je to ešte také strašné a tento zápas neovplyvní nič. My teraz pôjdeme ďalej a budeme vyhrávať. Nepodarí sa nám už vyhrať 33, ale iba 32 zápasov, " pridal povzbudzujúce slová na záver prešovský stredopoliar pre oficiálnu klubovú webstránku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM