Ľubomír Hudačko Futbal

Tatran si v derby s Košicami body opäť delil, tréner Varga: Chlapcom nemám čo vyčítať, ani som nemal koho striedať!

Opäť sa derby s košickým béčkom skončilo nerozhodne 1:1, Tatran tentoraz náskok súpera doťahoval. Najmä v druhom polčase súpera k ničomu nepustil a mohol aj vyhrať. Jediný gól zeleno-bielych vsietil zblízka po trme vrme Štefančík.

Ilustračný obrázok k článku Tatran si v derby s Košicami body opäť delil, tréner Varga: Chlapcom nemám čo vyčítať, ani som nemal koho striedať!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

V piatej minúte mal šancu Katona, ktorý halfvolejom mieril do vinkľa. Brankár Ružinský ale skvele vyrazil a nedovolil zmenu stavu.

Tiahlu strelu tesne mimo vyskúšal hráč hostí, v 14. minúte potom divákov zahrial peknou strelou aj Šafranko. Po štvrťhodine hry sa však dostali hostia k rohovému kopu a po predĺženej hlavičke na zadnej žrdi skóroval pripravený Sekulič – 0:1.

Domáci si v závere polčasu po vyrovnanom priebehu hry pýtali penaltu, no rozhodca mlčal a neskôr mieril tvrdou ranou hosťujúci hráč meter nad. Po prestávke domáci súpera zatlačili dominantnou ofenzívou a z množstva šancí vyťažili priamy kop. Ten prepadol na zadnú žrď a zblízka prekopol všetko, čo mu stalo v ceste Štefančík – 1:1. Tatran mal ďalšie penzum šancí, v druhom polčase praktick súpera k ničomu nepustil, ale ďalší zásah už neprišiel. Vargovci tak aspoň natiahli sériu bez prehry na šesť duelov.

1. FC Tatran Prešov: Jakubech – Kačala, P. Jacko, Dupkala, D. Leško, Dzurík, Štefančík, Šafranko, Poliaček, Katona, P. Leško MFK Košice B: Ružinský – Sekulić, Dimun, Horodník, Dordević, Pavúk, Vansa, Gáll, Urban, Kubík, Diaby Rozhodca: Špaček – Borsányi, Vician

Tréner Tatrana Stanislav Varga: „Určite sme chceli našu formu pretaviť do trojbodového zápasu, súhlasím s kolegom, že sme boli futbalovejší. Rozhodli štandardky a výkon brankára hostí, chlapcom nemám čo vyčítať. Nebolo to z našej zbrklé, no vychytal duel brankár Ružinský. Aj mi bolo ľúto niekoho vystriedať,“ uviedol na tlačovej konferencii.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM