Správy

Tatran Prešov má namále, rieši sa jeho prežitie: Primátorka hľadá pomocnú ruku

Dlhodobo môžu fanúšikovia futbalového Tatranu Prešov na úspechy len spomínať. Aj tak im však nie je jedno, čo sa s najstarším klubom Slovenska deje.

Ilustračný obrázok k článku Tatran Prešov má namále, rieši sa jeho prežitie: Primátorka hľadá pomocnú ruku
Zdroj: Dnes24.sk

V utorok 1. júna sa mohlo stať, že futbalový klub Tatrana Prešov svoju športovú činnosť ukončí. Na rokovaní valného zhromaždenia spoločnosti 1. FC Tatran, a.s. bol totiž na programe práve takýto bod.

Napokon k tomu nedošlo a Prešov prežil. Nateraz. Prezident 1. FC Tatran Prešov Miroslav Remeta v utorok povedal, že futbal ako hlavní akcionári nebudú viac podporovať a k tomuto kroku dospeli už pred rokom.

Žiaden benefit

„Mesto sme informovali, že z obchodných dôvodov i podmienok, ktoré v Prešove máme, to znamená bez funkčného štadióna i perspektívy, nemáme žiaden benefit z propagácie futbalu," uviedol podľa sportnet.sk.

Úspech nepriniesli ani rokovania so zahraničnými partnermi. „Svitla ešte nádej, že sa o niečo pokúsime. Som ochotný tomu pomôcť, ale už nie v pozícii majoritného akcionára,“ dodal podľa sportnet.sk Remeta a na jeho slová nadviazala primátorka Andrea Turčanová.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

„Pán Remeta ponúka mestu, aby odpredalo svoje akcie, ale v takom prípade by sa mohlo stať, že 1. FC Tatran by už nemusel hrať v Prešove,“ povedala.

Ďalšie kroky

Rozhodnúť sa má do 21. júna, vtedy je termín na podanie prihlášok do III. ligy Východ. Primátorka doplnila, že 16. júna na rokovaní mestskej rady sa podniknú ďalšie kroky. Snahou je futbal v meste udržať.

"Preto vyzývam všetkých podnikateľov a ľudí, ktorým na futbale záleží, aby podali pomocnú ruku. Samotné mesto nedokáže financovať ani manažovať futbalový klub. Potrebujeme víziu nielen na jednu sezónu,“ dodala na záver primátorka Turčanová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: archívne

Nové správy máme aj z východu:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM