Ľubomír Hudačko Futbal

Tatran pomaly stráca kontakt so špicou: Doma remizoval gólom z poslednej sekundy duelu

Tak tomu sa hovorí smola! Doslova v hodine dvanástej sa futbalistom Šamorína podarilo skórovať na horúcej pôde Tatrana Prešov v 6. kole II. ligy.

Ilustračný obrázok k článku Tatran pomaly stráca kontakt so špicou: Doma remizoval gólom z poslednej sekundy duelu
Zdroj: Dnes24.sk

Šarišania sa dostali do vedenia pred domácim publikom opäť pomerne skoro, prudká strela k žrdi od Liptáka znamenala vedenie 1:0 už po dvadsiatich minútach. O loptu sa bojovalo hlavne medzi šestnástkami väčšinu zápasu, aktívnejším bol Tatran. Šamorín sa prezentoval nesmelými krokmi ohroziť bránu Taliana, ale spoľahlivo pracovala obrana zelenobielych.

Po zmene strán sa do útoku už tlačili viac aj súper koňarov, rezultovala z toho aj žrď po strele Vilkovského. Šťastie však mal aj jeho zamestnávateľ, pretože žrď po tvrdej strele opečiatkoval aj Prešovčan Dolný. Zdalo sa, e v závere už gól nepadne, ale prišla chyba v strede poľa, hostia ju využili po rýchlom brejku strelou Vilkovského na 1:1. Do konca duelu chýbalo už len pár sekúnd, vinou tohto gólu stratil Prešov na špicu tabuľky zbytočné dva body.

„Prvý polčas bol z našej strany ustráchaný. Báli sme sa urobiť niečo smerom dopredu. Mali sme pred súperom rešpekt. Prišlo aj zranenie nášho kapitána Pončáka, ktorý je dôležitým článkom našej hry. Museli sme prestriedať a kým sme sa trochu spamätali, strelil súper gól. Po dohovore v kabíne v druhom polčase sme sa pokúsili s výsledkom niečo urobiť, prestriedal som a dostávali sme sa do gólových príležitostí. Chýbal nám vtedy aj kúsok šťastia. Na konci sme už hrali vabank a súper mal po našich chybách dve gólové šance, ktoré nevyužil. Napokon sa podarilo nám aj so šťastím streliť vyrovnávajúci gól a sme radi, že sme uhrali na horúcej pôde Tatrana remízu.“ zneli pozápasové slová trénera hostí Libora Fašianga.  

K nemu pridal hodnotenie aj Jozef Kostelník, kouč Prešova: "Prvý polčas sme hrali dobre. Držali sme loptu, dobre sme kombinovali na súperovej polovici. Vytvorili sme si tlak i niekoľko gólových príležitostí, z ktorých sme jednu premenili. V druhom polčase z nepochopiteľných dôvodov sme prestali hrať. Stratili sme stred poľa a boli sme stále o krok neskôr v súbojoch. Aj keď sme si šance vytvorili, keď Nworah išiel dvakrát sám na brankára, nepremenil ich. Súper si vytvoril niekoľko šancí po štandardných situáciách a v závere sme z nepochopiteľných dôvodov dostali gól. Prišla individuálna chyba, ktorá sa nám nemôže, nesmie stávať, keď chceme hrať vážny futbal.“

2. liga – 6.kolo: 1. FC Tatran Prešov – FC ŠTK 1914 Šamorín 1:1 (1:0)

Góly:

26. Lipták – 90. + Vilkovský, ŽK: 61. P. Jacko, 71. Lipták, 82. Dolný – 14. Špánik, 30. Sidibe, 61. Stevanovič, 65. Čemba, pred 765 divákmi rozhodoval Jánoš (Tomčík, Čajka)

Zostavy:

1. FC Tatran: Talian – Papaj, Petráš, Krajník, Zbiňovský – Lipták, P. Jacko – Hruška (72. Dolný), Katona (75. D. Leško), Nworah – Poliaček (84. P. Šafranko) Šamorín: Pentek – Špánik, Pončák (19. Gregora), Javorina, Vaško – Čemba – Cmarko, Mezovský, Stevanovič (76. Vilkovský) – Stojanovič (46. Kliment), Si­dibe

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM