Ľubomír Hudačko Futbal

Tatran opäť cestuje mimo svojho štadióna: Vonku už potrebuje zabrať, proti bude Šaľa

Druhá futbalová liga pokračuje už 7. kolom a týkať sa bude opäť aj Prešovčanov. Tí tentoraz vycestujú do Šale, kde budú naháňať tri body na to, aby sa priblížili k špici tabuľky.

Ilustračný obrázok k článku Tatran opäť cestuje mimo svojho štadióna: Vonku už potrebuje zabrať, proti bude Šaľa
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Doposiaľ totiž hrali vonku slabo a aj preto strácajú na 1. miesto, kde trónia Michalovce, práve tri body. V minulom kole to mohlo byť veselšie, lenže doma so Šamorínom utiekla Tatranu výhra v posledných sekundách hry.

Zatiaľ na 5. mieste

Chuť si zelenobieli napravili v pohárovom zápase s Bardejovom, kde zdolali svojho šarišského rivala na penalty. Môžu sa tak tešiť minimálne ešte na 3. kolo, ale predtým odohrajú náročný duel v Šali. Vedúce Michalovce či Senec pred týždňom padli a tak sa šanca priblížiť k vrcholu tabuľky objavila z čista-jasna. Tatran ale tento fakt nevyužil a ostáva iba na 5. mieste. Vonku ešte nielenže nebodoval, ale nevsietil ani jeden gól. Práve body z ihrísk súperov by vytúžený postup späť do Corgoň ligy určite pomohli.

Pohodu by mohla priniesť výhra v pohári

K dobrej psychickej pohode iste napomôže aj postup v Slovenskom pohári, čo potvrdil pre oficiálnu webovú stránku klubu aj brankár Jozef Talian: „Verím, že nás to znova trošku nakopne. Každá výhra pomôže a ešte v takom rozstrele o to viac. Je to dobré aj pre ľudí, predsa len nám verili. Ideme do Šale, kde by sme radi bodovali. Táto výhra verím pomôže ako mužstvu, tak jednotlivcom. Dobre všetko zvládnuté sme mali aj v sobotu, ak by sa vyhralo, bolo by to v pohode. Tragédiu z toho nerobíme ani teraz, mužstvo stále maká a pracuje na sebe. Vo futbale sú aj také chvíle, v nadstavenom čase prišli už o víťazstvo aj oveľa slávnejšie mužstvá. Stáva sa to. Ideme schod po schode a trpezlivo pracujeme,“ povedal pred duelom.

Šaľa v doterajšom priebehu získala iba štyri body, ale doma ešte neinkasovala. Podarí sa teda koňarom konečne bodovať aj mimo svojho štadióna? Duel začne v sobotu o 16.00–

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM