Ľubomír Hudačko Futbal

Tatran čaká ďalšia previerka v II. lige: Za tromi bodmi cestuje prvýkrát vonku, do Senca

Tretia časť v rámci 33-dielneho pelotónu II. futbalovej ligy má na programe zápas už v piatok o 19:30. Tatran Prešov v ňom bude merať sily s ďalším ašpirantom na postup, mužstvom zo Senca.

Ilustračný obrázok k článku Tatran čaká ďalšia previerka v II. lige: Za tromi bodmi cestuje prvýkrát vonku, do Senca
Zdroj: Dnes24.sk

Priaznivý žreb pre zelenobielych to teda na začiatok ročníka určite nebol. Trnava (aj keď jej juniorka, ale predsa je to Spartak) a ašpiranti na postup v podobe Podbrezovej a Senca – to všetko museli hráči Tatrana zvládnuť už v úvode ligovej sezóny.

Dvaja trojgólový strelci už teraz

Senec ich čaká v rámci 3. kola dlhodobej súťaže už v piatok o 19:30. Mužstvo Mariána Tibenského zatiaľ remizovalo s Tatranom Liptovský Mikuáš doma 1:1 a vonku rozdrvilo nováčika z FK Pohronie Dolná Ždaňa 4:1. Rešpekt si tím získal aj v minulých ročníkoch, keď bojoval o návrat medzi elitu. Prešovčania veria, že sa im to nepodarí ani v aktuálnu sezónu. Do Corgoň ligy totiž postupuje len jeden tím.

Zelenobieli majú po dvoch dueloch zatiaľ plný počet bodov a skóre 9:0. Už dvaja hráči v klube vsietili tri góly, čo bol v našom klube minulom roku v rámci najvyššej súťaži kanoniersky rekord. Postarali sa o to útočníci Marcin a Ševčuk, zhodou okolností už na Šariši ani jeden z nich nepôsobí.

Iný Senec

Zaujímavosťou je, že už pred rokmi bojoval o postup vyššie z II. ligy skúsený stredopoliar Ján Papaj. Vtedy však práve v drese Senca: „Do Senca som prišiel v období, keď klub preberal nemecký majiteľ Daniel Jammer. Mužstvo sa vtedy zachraňovalo v 2. lige a následne ďalší rok sme postúpili do Corgoňligy. Čiže bolo to pre mňa veľmi pekné obdobie. Dva roky som hral Corgoňligu. To však bolo iné mužstvo, ako je teraz. Mužstvo, v ktorom som pôsobil ja, sa potom presťahovalo do Dunajskej Stredy. Toto je úplne nový Senec,“ povedal pre oficiálny web klubu vzrastom nevysoký, ale v maximálnej miere profesionálny bojovník na ihrisku.

Papaj uvažoval, či bude ešte pôsobiť v Prešove, ale podľa svojich slov tu nechcel nechať klub o poschodie nižšie len tak: „Prišiel nový tréner, ktorý nám vštepuje svoj systém hry, ktorý by sme mali robiť. Je to hlavne o tom, že on chce útočiť, dávať veľa gólov. Prišli tiež noví alebo staronoví chalani, ktorí chcú dokázať, že do Tatranu Prešov patria a že boli neprávom odstrkovaní na vedľajšiu koľaj,“ dodal pre 1fctatran.sk

Foto: Viktor Zamborský

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM