Ľubomír Hudačko Futbal

Tatran bude zimovať na 2. mieste: Suverénne Komárno je zatiaľ priveľkým sústom

Počas jesene zmenil Tatran Prešov trénera, vrátil sa Marek Petruš.

Ilustračný obrázok k článku Tatran bude zimovať na 2. mieste: Suverénne Komárno je zatiaľ priveľkým sústom
Zdroj: Viktor Zamborský

Jesenná časť II. ligy Východ je na konci, Tatran Prešov ju zvládol o čosi horšie ako vlani. Vtedy bojoval bok po boku o 1. miesto s Košicami, tentoraz je súperom Komárno.

Poradie sa teraz zmenilo, namiesto pozície jesenného majstra sa musí Prešov uspokojiť po jesennej časti v tomto roku so striebornou priečkou.

Boj o baráž

Líder z Komárna bol totiž takmer absolútne suverénny a koňare sa budú musieť na jar poriadne snažiť, aby zmazali sedembodové manko.

Ak sa im to nepodarí, bojovať budú o baráž s treťou Petržalkou, ktorá zaostáva len o tri body. V poslednom ligovom zápase jesene tento rezultát potvrdila výhra 2:0 nad Liptovským Mikulášom, Tatran tak neinkasoval už štyri zápasy v rade.

Škvrnou boli počas jesene domáce straty bodov s Humenným a béčkom Slovana Bratislava či vypadnutie z pohára po prehre so Sninou.

Hlasy po zápase

Po zápase sprostredkoval Tatran Prešov na sociálnej sieti vyjadrenia oboch trénerov. Marek Petruš:

„Z obidvoch strán sme videli kvalitný zápas. Domáci boli aktívnejší v prvom polčase, spokojnosť s výkonom môžem vysloviť od prvého gólu, kedy sme začali hrať dobre. V druhom polčase sme si to skúsene uhrali a pridali druhý gól. Jesennú časť končíme na druhom mieste, s umiestnením môžeme byť spokojní. Gratulujem Komárnu k peknému výsledku, my sa pozeráme na seba. Po príchode do Prešova som si dal za cieľ skončiť v jeseni do druhého miesta, čo sa podarilo, neprehrali sme ani jeden zápas, takže som spokojný.“

Stanislav Varga, tréner MFK Tatran Liptovský Mikuláš: „Zápas sa dá hodnotiť z dvoch strán. Myslím si, že sme nesklamali, ukázali sme veľmi dobré momenty. Na druhej strane sme prehrali. Prešov ukázal svoju kvalitu, nie nadarmo je druhý v tabuľke, dlho neprehral, atakuje prvé miesto a postup. Nepremenili sme šance, Prešov bol efektívnejší, dal dva góly. Liptovský Mikuláš je kombinačné mužstvo, musíme však popracovať na tom, aby sme nehrali len futbal, na ktorý sa dá pozerať, ale aby z toho boli aj víťazstvá. Prešov bol elefektívnejší, hral tak, ako sa hrá o postup.“

Zdroj: Policie České republiky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM