Ľubomír Hudačko Rôzne

Takú im môže závidieť aj Prešov! V Hermanovciach majú úžasnú veľkonočnú výzdobu, FOTO

Súčasťou prípravy na veľkonočnú výzdobu námestia bola súťaž o „Najkrajšiu veľkonočnú stužku“ do ktorej sa zapojilo 37 žiakov.

Ilustračný obrázok k článku Takú im môže závidieť aj Prešov! V Hermanovciach majú úžasnú veľkonočnú výzdobu, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Obec Hermanovce

Obec Hermanovce sa pýši krásnou veľkonočnou výzdobou. Dominantou výzdoby je dvojmetrové kovové vajce, ktoré ďalšími prvkami obohatili žiaci miestnej základnej školy s učiteľmi. Obec Hermanovce o tom informuje na svojej webstránke.

Obec sa pustila do veľkonočnej výzdoby vôbec po prvýkrát.

„V altánku dominuje dvojmetrové veľkonočné vajce, ktoré vyrobil hermanovský remeselník Jozef Ružbarský vo svojej kovovýrobe. Na farebnej výzdobe tejto maxikraslice spolupracovali žiaci a učitelia ZŠ s MŠ. Všetci vytvorili množstvo ozdôb, postavičiek, zvierat a ďalších prvkov s veľkonočnou symbolikou,“ priblížila obec vznik diela.

Najkrajšia stužka

Súčasťou prípravy na veľkonočnú výzdobu námestia bola súťaž o „Najkrajšiu veľkonočnú stužku“ do ktorej sa zapojilo 37 žiakov.

„Vzdoba v Hermanovciach je krásnym príkladom toho, ako sa ľudia v obci môžu spojiť a vytvoriť niečo pekné pre svoje okolie. Je to radosť pre oči a pozvanie pre všetkých, aby sa prišli na námestie pozrieť a nasať atmosféru Veľkej noci,“ doplnili z obce.

A ako to na mieste v obci vyzerá si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Nádherná veľkonočná výzdoba v obci Hermanovce
9
Galéria
Zdroj: Obec Hermanovce
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM