Ľubomír Hudačko Správy

Takmer sa na nich zabudlo: Ktoré veľké podujatia v Prešove sme už DÁVNO neabsolvovali?

Kedysi sme v Prešove mohli byť svedkami rôznych udalostí a podujatí, ktoré priťahovali pozornosť. Ktorých sme sa už dlhšie nemohli zúčastniť?

Ilustračný obrázok k článku Takmer sa na nich zabudlo: Ktoré veľké podujatia v Prešove sme už DÁVNO neabsolvovali?
Zdroj: Zuzana Balenčin

Niektoré známe podujatia sa z centra mesta akosi vytratili. Výraznú rolu v tom, pochopiteľne, zohráva celosvetová pandémia. Avšak aj niektoré ročníky pred jej nástupom sa vybrané podujatia uskutočňovali len sporadicky. Ktoré si pamätáme najviac?

Rally Prešov

Každoročne sa v máji konala napríklad Rally Prešov a cez centrum mesta sa predviedli vďaka uzavretému priestoru mnohé parádne tátoše. Pretekári jazdili najmä mimo mesto a potom sa ich fanúšikovia nevedeli nabažiť v cieli. Naposledy sa podujatie konalo pred tromi rokmi, v roku 2019. Dočkáme sa ďalšieho pokračovania?

Festival dobrej chuti

Ani Festival dobrej chuti si už nevychutnávame tak, ako kedysi. Môže sa to nielen pandémia a striktné obmedzenia, ale najmä úmrtie nestora tohto podujatia. Peter Justin Topoľský totiž v roku 2020 zomrel vo veku 69 rokov. Jeho skúsenosti a prehľad v gastronómii by podujatiu mimoriadne chýbali či už by sa ešte uskutočnilo, alebo nie.

Zápisy do Knihy rekordov

Z času na čas sa v Prešove konali aj zápisy do Knihy slovenských rekordov, kde mal Prešov nejedno zastúpenie ako najdlhší Prešovský kabanos, najdlhšia pivná štafeta či najdlhšia cestička z výkresov. Už dlhšie sme však žiaden takýto novší záznam po prehliadke v srdci mesta nezaznamenali.

O ďalších podujatiach píšeme v pokračovaní článku na 2. strane!

Ktoré podujatie v Prešove vám najviac chýba?

Unipo fest 12.4%

Viac správ z Prešova:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM