Správy

Svoju úlohu splnili: Technické služby v Prešove začínajú vianočné stromčeky odvážať

Už majú po sezóne. Živé vianočné stromčeky splnili svoju úlohu a technické služby v Prešove ich už začínajú odvážať. Kam ich môžete odniesť vy?

Ilustračný obrázok k článku Svoju úlohu splnili: Technické služby v Prešove začínajú vianočné stromčeky odvážať
Zdroj: TASR

Od pondelka 9.1. začínajú Technické služby mesta Prešov odvážať od kontajnerov vyhodené vianočné stromčeky. V Prešove túto službu zabezpečia do konca januára. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová. Zo stromčekov pred vyhodením je potrebné odstrániť všetku výzdobu. Prešovčania ich môžu ukladať ku kontajnerom, alebo ich môžu priniesť na zberné dvory. Technické služby ich budú prijímať na dvoch svojich dvoroch na uliciach Bajkalskej a Jesennej od pondelka do soboty v čase od 8.00 do 18.00.

Hovorkyňa doplnila, že obyvatelia môžu využiť zberné dvory aj na vyradenie umelých stromčekov. „Živé“ stromčeky ďalej zhodnotí spoločnosť Polytrans, s ktorou na tento rok uzavreli Technické služby zmluvu. Na ďalšie spracovanie pôjde aj vianočný stromček, ktorý zatiaľ stojí na námestí mesta a tvorí dominantu vianočnej výzdoby. Vianočná výzdoba bude v Prešove v prevádzke do 15. januára. Po tomto termíne odstránia aj vianočný stromček z centra mesta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM