Ľubomír Hudačko Rôzne

Sviatky pokoja sa už pomaly blížia: Prešovčania, tu sú prvé informácie o vianočných trhoch!

Vianočné trhy sa tešia veľkej obľube z dôvodu ich konania v predvianočnom období, spravidla v čase Kataríny. Tak ako každý rok, aj tento si budú môcť Prešovčania vychutnať tradičnú vianočnú atmosféru a kultúrny program.

Ilustračný obrázok k článku Sviatky pokoja sa už pomaly blížia: Prešovčania, tu sú prvé informácie o vianočných trhoch!
Zdroj: Dnes24.sk

K Vianočným trhom neodmysliteľne patrí bohatý kultúrny program, vystúpenia rôznych folklórnych súborov a skupín v rámci Vianočných programov.

Mesto Prešov v spolupráci s PKO ako každý rok na Kataríny (25.11. – 23.12.) otvorí ďalší ročník Vianočných trhov, ktoré sú už neodmysliteľnou súčasťou tohto obdobia. Stánky, ktoré aj tento rok ponúknu množstvo sortimentu, budú umiestnené pozdĺž Hlavnej ulice (od pódia po Trojicu vrátane priľahlých uličiek – Floriánova, po začiatok Metodovej). 6. decembra sa na pešej zóne opäť budú radovať naši najmenší Prešovčania – o 16.00 h začne Mikulášška nádielka.

Každý deň počas trhov vo vymedzenom čase (v minulom roku od 10:00 h do 20:00 h) bude tento rok svoje tovary a služby ponúkať približne 90 stánkarov. Na predaj budú ako aj po minulé roky knihy, kožušiny, vianočné ozdoby, kozmetika, drevené výrobky, hračky, syry, perníky, cukrovinky, vianočné stromčeky a množstvo ďalších druhov tovarov. Na svoje si však okrem dospelých prídu aj deti, pre tých najmenších je pripravený vláčik či svet plyšu, rodičia si zatiaľ budú môcť vyberať zo širokej ponuky vianočných tovarov, v rámci stánkov budú taktiež stánky s občerstvením a cukrovinkami.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM