Ľubomír Hudačko Rôzne

Sviatkovanie známych tvári Prešova: Pucher s vypnutým mobilom, Knechtová na chate

Najkrajšie sviatky v roku už klopú na dvere, jedným zo znakov môžu byť všade rozvoniavace sladké dobroty. Opýtali sme sa preto niekoľkých osobností Prešova, či ich budú pripravovať tiež a vôbec, ako strávia sviatky oni.

Ilustračný obrázok k článku Sviatkovanie známych tvári Prešova: Pucher s vypnutým mobilom, Knechtová na chate
Zdroj: Webnoviny.sk

Aký by to bol len rok bez Vianoc? Túžobne naň myslia najmenší už od januára, chladných nenechajú iste ani dospelých.

Knechtová v silnej päťke, Pucher si vychutná čas s rodinou

Prípravy a zhon sa konečne zastavia a s pokojom na duši a rodinnou pohodou prichádzajú najkrajšie sviatky v roku, na ktoré sa teší aj speváčka Katka Knechtová: „Ja budem Vianoce tráviť ako vždy s mojou rodinou na chate. Sme silná päťka: ja, mama, otec, posledná žijúca babka, moja sestra a náš psík, fenka Momo. Je to taký babinec, spoločne celý deň varíme a pozeráme rozprávky a všetky tie filmy, čo idú každý rok a veľa sa smejeme. Mám Vianoce úprimne rada a neviem si ich bez svojej rodiny predstaviť,“ vyznala svoje nadšenie z blížiacich sa sviatkov sympatická speváčka.

Aj bývalý hokejista René Pucher a v súčasnosti viceprimátor Prešova koniec zhonu privíta: „Vianoce strávime s rodinou, alebo na rodinných návštevách, lebo počas roka, kvôli mojim pracovným povinnostiam, aj kvôli stále náročnejším tréningom mojej dcéry, na rodinu zostáva málo času. Čoraz viac si uvedomujem, že čas strávený s rodinnou má stále väčšiu hodnotu a samozrejme, dôležité je vypnúť telefón,“ dodal plán.

Stražanovci v Barcelone, Lipa sa bude neprejedať

Spevák Peter Lipa by chcel dodržať pár menších predsavzatí: „Vianoce sú pre mňa typickou rodinnou záležitosťou. Budem doma so svojimi blízkymi a s priateľmi. Pokúsim sa veľmi neprejedať a absolvovať aj nejakú prechádzku,“ uviedol s úsmevom.

Herecké osobnosti Jozef a Kveta Stražanovci trávia vianočné sviatky vždy v kruhu svojej najbližšej rodiny v Prešove, ale tohoročné Vianoce budú úplne iné. Manželia ich totiž oslávia v mestečku neďaleko Barcelony, kde žije ich dcéra, ktorej sa koncom novembra narodilo dieťatko.

Petráš s deťmi, Migaľová pri klavíri

Futbalisti Tatrana sa budú pripravovať cez zimu na boje o postup späť do Corgoň ligy, preto im oddych padne viac ako vhod. Svoje o tom vie aj skúsený Peter Petráš, kapitán zelenobielych, ktorý sa teší: „Doma si užijem deti, takže najviac na deti. Určite si od futbalu trošku oddýchnem, aj keď viem, ako to u mňa je – že týždeň budem oddychovať, a potom mi to nedá a budem zasa chodiť behávať,“ povedal muž, ktorý bol pri jedinom víťazstve slovenského zástupcu v Lige majstrov (Porto – Artmedia 2:3).

Svoje možnosti na trávenie sviatkov vyjadril aj hovorkyňa KR PZ v Prešova Jana Migaľová: „Ja budem sviatkovať tak ako väčšina ľudí, čo má to šťastie tráviť Vianoce. V kruhu rodiny, za plným stolom, v kresťanskom duchu a s príjemnou hudbou. Otec veľmi pekne hrá na klavíri a ja budem mať konečne dostatok času si ho s pohodou vypočuť, občas prechádzka v prírode, alebo po večernom meste. Som Humenčanka a naša pešia zóna je večer nádherne vysvietená. Takže, len tak, leňošiť a vychutnávať a vychutnávať a vychutnávať,“ povedala.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM