Michala Halásová Správy

Svetielko sa bude sťahovať. Priestory ponúkla Dorka

Denné centrum Svetielko, ktoré poskytuje služby deťom s kombinovaným zdravotným postihnutím, by sa malo v najbližších týždňoch presťahovať. Zrekonštruované priestory ponúkla bývala materská škola na Lomnickej ulici na sídlisku Šváby.

Ilustračný obrázok k článku Svetielko sa bude sťahovať. Priestory ponúkla Dorka
Zdroj: Dnes24.sk

Centrum Svetielko prevádzkuje Občianske združenie Viera-Láska-Nádej a priestory na jeho činnosť mu poskytnú v novozriadenom objekte Centra pre obnovu rodiny Dorka. Predsedníčka OZ Mária Sárossyová konštatovala, že pracovníci centra, deti aj ich rodičia sa presťahovania nevedia dočkať a preto netrpezlivo čakajú na vybavenie formálnych náležitostí. „Klientom poskytujeme komplexnú starostlivosť, teda vzdelávanie, sociálne poradenstvo, ale aj zdravotnú rehabilitáciu. Od nových priestorov očakávame predovšetkým vytvorenie ďalších možností na skvalitnenie činnosti,“ povedala Sárossyová.

Denné centrum Svetielko sa stará o deti s poruchami pohybového aparátu na invalidných vozíkoch, s ťažkým mentálnym postihnutím, ale aj o nevidiace deti. Momentálne majú 21 klientov, ďalší však čakajú v poradovníku a pribudnúť by mali po presťahovaní.

Vytvoria aj nové pracovné miesta

Po presťahovaní by chceli vytvoriť aj nové pracovné miesta predovšetkým pre fyzioterapeuta a zdravotný personál. Na začiatok by to malo byť päť miest a vzniknúť by tu mala aj chránená dielňa, v ktorej by mali pracovať zdravotne postihnutí dospelí klienti. „Sme v rokovaní s centrom Dorka, oni tu budú mať rodičov, ktorí budú hľadať prácu. Myslím si, že toto je tá správna kombinácia, aby sme si navzájom vedeli vypomôcť.“ uzavrela Sárossyová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM