Rôzne

Svet očami prešovských turistov je tu: Vyberte sa do Zanzibaru či Mjanmarska

Exotika v Prešove. Vyberte sa s tunajšími turistami na severný mys v Nórsku, do Zanzibaru či Mjanmarska. Čo v našom meste môžete zažiť?

Ilustračný obrázok k článku Svet očami prešovských turistov je tu: Vyberte sa do Zanzibaru či Mjanmarska
Zdroj: TASR

Cyklus štyroch propagačných podujatí o cestách do atraktívnych častí sveta predstavia prešovskí turisti počas štyroch novembrových večerov. Prezentácie sú naplánované vždy na stredu, prvou bude 2. november. Miestom stretnutí bude zasadacia miestnosť na Mestskom úrade v Prešove na Jarkovej ulici so začiatkom o 17.00. Ako informoval hlavný organizátor František Bednár, podujatie nazvali Svet očami prešovských turistov. Pripravuje ho Regionálna rada Klubu slovenských turistov v Prešove v spolupráci s prešovskou radnicou. Ide v poradí o 22. ročník propagačných večerov, ktoré pripravujú nielen pre svojich členov, ale aj pre širokú verejnosť.

Prvý večer predstaví lektor Miloš Paločko ázijský štát Mjanmarsko, ktorý do roku 1989 používal názov Barma. Keďže sa toto pomenovanie spájalo s jeho koloniálnym pôvodom, došlo k zmene názvu a postupne ho takto začal používať celý svet. Ďalšiu stredu 16. novembra predstaví Ján Brudňák Nordcap – Severný mys v Nórsku. Počas nasledujúcich večerov zavedie František Pribula (23. 11.) návštevníkov prezentácie do exotických miest – na ostrov Zanzibar a do Dominikánskej republiky a Rudolf Košč (30. 11.) do Kene.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM