Tlačové správy

Švédsky výrobca mobilov Doro vstupuje na Slovensko: Aj seniori budú mať svoj smartfón

Švédska spoločnosť Doro, ktorá je svetovým lídrom telefónov pre seniorov, vstupuje aj na slovenský trh. Seniori na Slovensku si tak budú môcť už od mája vybrať medzi troma druhmi mobilov – od jednoduchého tlačidlového telefónu cez ,,véčko“ až po smartfón s OS Android 7.1.

Ilustračný obrázok k článku Švédsky výrobca mobilov Doro vstupuje na Slovensko: Aj seniori budú mať svoj smartfón
10
Galéria
Zdroj: DORO

Vďaka unikátnemu dizajnu šitému na mieru pre staršie generácie budú môcť aj seniori využívať najnovšie technológie vrátane dotykového smartfónu a viac komunikovať so svojimi blízkymi. Nová značka mobilov Doro bude čoskoro dostupná v spoločnosti O2 a v predajniach NAY.

Počet starších ľudí, ktorí žijú sami, sa neustále zvyšuje. Napríklad v prípade zníženej pohyblivosti býva telefón často jediným spojivom s okolitým svetom, a preto si vyžaduje pre mnohých ľudí najmä zjednodušené ovládanie,“ vysvetlila Lenka Zemanová zo spoločnosti Doro.

Všetky modely predávané na Slovensku majú zabudované špeciálne asistenčné tlačidlo pre prípad núdze. Do SOS tlačidla si môže majiteľ telefónu nahrať až päť kontaktov – na svojich najbližších či lekára. Ak prvý kontakt v poradí nezdvihne, telefón automaticky vytočí nasledujúce telefónne číslo. Mobily zároveň rozpošlú kontaktom SMS správy a smartfón získa aj GPS koordináty miesta pobytu majiteľa telefónu.

Telefonovanie pre seniorov je podľa nej najmä o rýchlom a jednoduchom ovládaní, napriek tomu telefóny Doro v ničom nezaostávajú v inováciách. „Bežné mobily potrebám seniorov nevyhovujú, majú príliš jemný displej a zle sa na ňom čítajú malé znaky. Obsahujú priveľa komplikovaných funkcií, ktoré sa seniorom zle ovládajú, a návody, ktoré nie sú priamo v telefóne. Doro seniorom prispôsobuje nielen ergonómiu a funkcie svojich výrobkov, ale poskytuje celý rad služieb, ktoré z nich robia naozaj kvalitného pomocníka tak v núdzi, ako i pre zábavu,“ hovorí Lenka Zemanová.

Najmä smartfón pre seniorov Doro 8040 je zaujímavou voľbou pre mnohých klientov, pretože kombinuje viaceré výhody. Ani slabší zrak neznamená, že sa jeho majitelia musia vzdať niektorých pokročilých funkcií. „Stačí, ak si predstavíte bežné denné situácie, na ktoré sú telefóny Doro určené. Napríklad ak babičke večer vyfotíte vnúčatá pri uspávaní, ráno si nájde ich fotky vo svojom telefóne. Môžete jej tiež pridať číslo nového doktora, pomôcť so zvýšením hlasitosti, ak by napríklad nepočula zvonenie. Seniori sa nemusia báť, že by nevedeli ovládať chytrý telefón, jednoducho im kedykoľvek pomôžete aj na diaľku,“ dodáva Lenka Zemanová.

Všetky telefóny sú doplnené nabíjacím dokom, do ktorého si môže majiteľ telefón odkladať. Táto praktická pomôcka seniorom uľahčí dobíjanie telefónu, pretože pripojenie nabíjacieho kábla môže byť pre osoby so zrakovými aj hmatovým postihnutím náročné. Navyše vždy nájdu telefón na rovnakom mieste.

Výhody nových mobilov Doro pre seniorov:

  • Jednoduché ovládanie a veľké písmo na displeji
  • Čistý a hlasitý zvuk
  • Asistenčné tlačidlo SOS
  • Dok na nabíjanie pre stabilitu a jednoduchú manipuláciu
  • FM rádio, funkcia baterky a sú kompatibilné s naslúchadlami

Novinky na Slovensku:

Doro 1360 – Príjemné ovládanie – tlačidlový telefón Telefón s fotoaparátom a možnosťou vloženia dvoch SIM kariet. Je určený pre používateľov, ktorí dávajú prednosť čítaniu a písaniu textových správ či prehliadaniu fotografií na širšom displeji. Široké, konvexné klávesy uľahčujú vytáčanie a písanie textových správ a vstavané tlačidlo dáva pocit väčšej bezpečnosti. Zaistite si prísun aktuálnych správ a zábavy vďaka FM rádiu zabudovanému v telefóne a posvieťte si na cestu pomocou praktického vstavaného svietidla. Cena 34,90 eura.

Doro 2404 – Všetko pod kontrolou – véčko Mobilný telefón s možnosťou vloženia dvoch SIM kariet určený pre používateľov, ktorí majú radi jednoduchú ponuku a preferujú vyklápacie telefóny, ktoré bránia náhodnému vytáčaniu. Tlačidlá s priamymi voľbami a široké klávesy uľahčujú písanie textových správ, telefonovanie a zhotovovanie fotografií. Zabudovaná baterka vám pomôže nájsť cestu v tme. S tlačidlom pomoci sa budete cítiť ešte bezpečnejšie a LED kontrolka vás upozorní na zmeškané hovory alebo nízky stav nabitia batérie. Cena 40,90 eura.

Doro 8040 – Mimoriadne jednoduchý smartfón S telefónom Doro 8040 si nemusíte robiť starosti so zložitým rozhodovaním. Akúkoľvek akciu vykonáte ľahko vďaka novému intuitívnejšiemu ovládaniu, ktoré tiež ukladá informácie o najčastejšie používaných funkciách. Prejdite prstom hore a dostanete sa k ďalším príkazom a aplikáciám. Potiahnite doľava, ak chcete zobraziť rýchle akcie a oznámenia. Telefón Doro 8040 ponúka tiež praktické služby ako My Doro Manager a Doro Connect and Care®, ako aj integrované tlačidlo pomoci. Cena je 219 eur.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Smartfóny aj pre seniorov: Švédsky výrobca mobilov Doro vstupuje na Slovensko
10
Galéria
Zdroj: DORO
Zdroj: DORO
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM