Ľubomír Hudačko Kultúra

Šváby v akcii: Prezentácia street artu i ukážky práce hasičov

Pre fanúšikov športu i prezentácie rôznorodého umenia sa v areáli na Važeckej ulici mohli nadšenci týchto žánrov pokochať zaujímavými projektmi. Sily si návštevníci zmerali vo futbale či basketbale, priestory skrášlili umelci street artu.

Uvoľnená atmosféra a najmä skvelá zábava – to bol nultý ročník sídliskového festivalu športu a street artu. Cieľom tejto akcie bolo ozvláštniť stereotypné trávenie voľného času mladých formou netradičného športovo-kultúrneho podujatia. Svoj bod v programe malo aj zatraktívnenie priestoru športového areálu, ukázať jeho veľký potenciál a to aj v prípade ďalších akcií ako kreslenie na chodník či prezentácia hackies.

Dvojdňové podujatie pútalo pozornosť najmenších i tých odvážnejších. Pre ratolesti bol pripravený bodypainting, dobrovoľníci si mohli vyskúšať, aké to je byť zraneným. Ukážky ako pri nich postupovať ponúkla organizácia S.A.R.Záchranná Prešov. Z vraku auta vytiahli muža, ktorého opatrne premiestnili na nosidlá. Na záver ukážky ukázali prítomným aj to, čo sa nesmie: „Postihnutého jedinca sme teraz obrátili dole hlavou, aby ste videli, že laná a upevnenie jeho tela je na nosidlách pevné. V žiadnom prípade niečo podobné ale neskúšajte. Po zafixovaní zraneného okamžite volajte pomoc, teda nás,“ povedal s úsmevom záchranár.

Príjemné podujatie spestrili aj hudobníci či výtvarníci a už teraz sa môžu návštevníci tešiť na 1. ročník, ktorý príde na rad nasledujúcu sezónu.

Šváby v akcii
13
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM