Kultúra

Surfisti na fotkách: Jedinečná výstava v prešovskom Wave

V priestoroch prešovského klubu Wave sa uskutočnila vernisáž tvorby Eduarda Schlossera s názvom Life won´t wait for you (Život na teba nebude čakať). Nekomerčná výstava fotografií, ktorá predstavovala náhľad do života surfistov, sa tešila veľkému záujmu verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Surfisti na fotkách: Jedinečná výstava v prešovskom Wave
Zdroj: Dnes24.sk

Nadaný Prešovčan nepredstavil svoje diela len prostredníctvom fotografie. Dokázal ju zachytiť ako v maľbe, tak aj v dreve. „Je to už v poradí moja tretia vernisáž v Prešove“, prezradil pre náš portál www.presov24.sk organizátor výstavy Eduard Schlosser.

Zbierka tvorby vznikla počas jeho viacerých ciest po Francúzsku, Španielku, Portugalsku a Írsku. Autor dokumentuje život surfistov, ktorý na vlastnej koži okúsil. „Surfingu sa venujem už siedmy rok, preto som sa chcel podeliť o zážitky a skúsenosti aspoň prostredníctvom vlastných fotografií a obrazov. Takýmto spôsobom môžem odkryť kúsok môjho ja blízkemu okoliu“, dodáva organizátor.

Podujatie bolo obohatené aj o hudbu, odštartovala ho domáca alternatívna skupina Rigid Frigid, ktorá počas svojho vystúpenia zaplnila priestory klubu. Kapela vytvorila bezchybnú atmosféru na prezentáciu pre nás neobvyklého vodného športu. Po celý večer sa vernisáž niesla v duchu morských vĺn, ktorá vyvrcholila tombolou. Hlavná cena zahŕňala pobyt a kurz surfovania na západnom pobreží Francúzska, ktorú si užije Prešovčanka Zuzana. „Nemôžem tomu uveriť, vo Francúzsku som už bola viackrát, ale surfovanie som ešte neskúsila“, vysvetlila nám prekvapená výherkyňa.

Afterparty v znamení leta pokračovala do skorých ranných hodín. „Naozaj som nečakal takúto návštevnosť. Je to pre mňa skvelá motivácia pre ďalšiu prácu“, hovorí Eduard Schlosser. Za veľkým úspechom projektu stojí aj spoluorganizátor a majiteľ klubu Vladimír „Moši“ Moško, ktorý výstave otvoril dvere.

V blízkej budúcnosti autor plánuje svoju výstavu posunúť smerom na juhozápad do Francúzska a Španielska, kde sa uskutočnia každoročné „surf festivaly“.

Fotografie a maľby budú verejnosti sprístupnené do stredy 20. februára 2013.

autor: Zuzana Urbancová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM