Hádzaná

Súboj večných rivalov z východu: Pikantný zápas s Košicami priniesol debakel

V úvodnom kole nového ročníka Slovnaft handball extraligy zdolali hádzanári Tatrana Prešov nováčika súťaže HK Košice poriadnym debaklom.

Ilustračný obrázok k článku Súboj večných rivalov z východu: Pikantný zápas s Košicami priniesol debakel
8
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Nad večným rivalom vyhrali jednoznačne 30:17 (18:6). Zverenci Slavka Golužu o svojom vysokom víťazstve rozhodli už do prestávky, keď si vytvorili 12-gólový náskok.

Štyria po štyri

Štyria hráči – Linhares, Hozman, Jaballah a Carapkin prispeli k víťazstvu zelenobielych štyrmi presnými zásahmi.

Proti nováčikovi, dres ktorého si obliekli viaceré známe tváre so zelenobielou minulosťou ako Rado Pekár, Peter Tumidalský, či Vladimír Guzy a na lavičke tím viedli Martin Lipták a Richard Štochl, sa čerstvý víťaz Slovenského pohára ujal už v 13. minúte vedenia 7:2.

Košice dobré ukončenie prvého dejstva posmelili aj v úvode toho druhého, zelenobieli ale súpera bližšie nepustili. V konečnom rezultáte sa tešili z víťazstva o 13 gólov.

Hlasy po dueli

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Bol to zápas dvoch polčasov. Ten prvý bol v poriadku, ale v tom druhom sme už nehrali to, čo chcem, teda rýchlu hádzanú. Boli tam aj nejaké zvláštne verdikty, ale tak ako my robíme chyby v hre, vyskytli sa aj v tomto prípade. Aj napriek tomu sa musíme v prvom rade koncentrovať na seba a náš výkon. A ten v druhom polčase nebol dobrý.“

Oliver Rábek, spojka Tatrana: „Košice nás neprekvapili ničím, čo sme nečakali. Vedeli sme, že súper bude mať trochu silnejšiu obranu a nepustia sa s nami do nejakej naháňačky. Jasné, že sa stále vyskytnú nejaké chyby, ale každým tréningom a zápasom sa ich snažíme odstrániť.“

Jihed Jaballah, pivot Tatrana: „Sme radi, že sme konečne odštartovali ligovú súťaž. Proti Košiciam to bol dobrý zápas. Vyšiel nám úvod a o našom víťazstve sme rozhodli prakticky po prvom polčase. Výsledok hovorí v náš prospech, nikto sa nám nezranil a víťazstvo je vždy víťazstvo,“ dodal pre tatranpresov.sk.

SHE – 1.kolo: Tatran Prešov – HK Košice 30:17 (18:6)

  • Zostava a góly Tatrana: Colodeti, Čupryna – Rábek 3/1, Santos 2/1, Fech 2/2, Linhares 4, Rečičár, Hozman 4, Fižuleto 2, Michalka 2, Grzentič, Hernandez 3/1, Jaballah 4, Carapkin 4
  • Najviac gólov súpera: Dani 6, Baláž 6/3
  • 7-metrové hody: 5/5 –4/3
  • vylúčenia: 2:3
  • Priebeh: 1:0, 7:2, 13:3, 17:4, 19:6, 20:10, 23:13, 26:13, 29:15.

Vo fotogalérii si pozrite aj ďalšie zábery z tohto prvého zápasu novej sezóny.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Prešov a Košice začali novú sezónu vzájomným derby
8
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM